Dünya
  • 1.10.2024 18:24

Rusya'dan Ukrayna'ya yeni saldırı: Herson şehir merkezi vuruldu

Rusya, Ukrayna’nın Herson bölgesini vurdu. Şehir merkezinde bulunan 6 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Herson bölgesinde şehir merkezini vurduğunu, bölgedeki otobüs durağında bekleyen 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Zelenski açıklamasında, "Kherson'da, şehrin tam merkezinde bir Rus saldırısı. Merkez pazarın yakınındaki bir otobüs durağında bulunan insanlardan altı kişi hayatını kaybetti. Tüm ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Altı kişi de yaralı ve gerekli yardım sağlanıyor.

Günlük Rus terörü, hayatları yok etmeye yönelik günlük girişimler - bunların hepsi durdurulabilir. Ülkemiz ve halkımız için kalıcı barışı sağlamalıyız. Bunun için Ukrayna'nın gücü ve ortaklarımızın kararlılığı Putin'in terör estirme arzusundan daha büyük olmalıdır. Saldırgan üzerindeki baskı ve Ukrayna'ya yardım sürekli ve kapsamlı olmalıdır" dedi.

Zaporojye'de Rusya'nın hava saldırısı sonucu yaralananların sayısı 21'e çıktı . Zaporojya Bölgesel Askeri İdaresi başkanı Ivan Fedorov, yaralılar arasında 12 yaşında bir çocuğun da bulunduğunu bildirdi .

 

"Bombardıman sonucu 12 yaşında bir çocuk yaralandı. 21 kişi tıbbi yardım istedi. Saldırının gerçekleştiği şehirde bir kişi hayatını kaybetti. Fedorov, Rusya'nın Zaporozhye'ye saldırısının ilk sonuçlarının bunlar olduğunu yazdı.

Enkaz analizleri ve etkilerden kaynaklanan sonuçların ortadan kaldırılması çalışmaları devam etmektedir. Sağlık görevlileri, kolluk kuvvetleri, kurtarıcılar ve kamu hizmetleri çalışanları yerde çalışıyor.

Güncellenme Tarihi : 1.10.2024 18:31

İLGİLİ HABERLER