Medya
  • 29.9.2023 10:16

Sabetay Gazeteci Oktay Ekşi camideki törende arkadaşı için İslami dua etmedi..

Gazeteci yazar Hıfzı Topuz son yolculuğuna uğurlandı…
Topuz'un camideki cenazesinde herkes Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun üzerinde durdu. Ama esas ayrıntı başkaydı. Geçmişte Sebatay Yahudusi olduğu iddia edilen Hürriyet Gazetesi'nin eski Başyazarı Oktay Ekşi, cenazede islima usulle dua etme gereği bile duymadı.
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Topuz'un cenazesi öğle vakti Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Topuz'un vefatının basın ve düşünce dünyası için önemli bir kayıp olduğunu söyledi.


Kılıçdaroğlu, "Eserleriyle, araştırmalarıyla, yazılarıyla birden fazla kuşağa örnek oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağ olsun." dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Topuz'un her yönüyle cumhuriyetin simgesi isimlerden biri olduğunu kaydederek, "Elbette üzüntülüyüz ama bir yanıyla da cumhuriyetimizin böyle çok kıymetli insanları var. Onları rahmetle, minnetle anıyor olmak, böyle bir toplum olmak bizim için kıymetli." diye konuştu.


Hıfzı Topuz'un cenazesi öğle vakti Teşvikiye Camii'ne getirildi.Burada dikkat çeken bir nokta daha vardı. Topuz'un tabutunda ne bir dua ne de arapça yazılı tek bir örtü yoktu.


İmam o tabutun önüne geçtiğinde ilginç bir durum oldu. Helallik alıp El Fatiha dediğinde ön saftakilerin hepsi elleni açıp dua ederken bir kişi ne ellerini açtı ne de dua etti. O kişi Hürriyet Gazetesi eski Başyazarı Oktay Ekşi idi..
Sabetay Yahudisi olduğu iddia edilen Ekşi yakın arkadaşı için İslami kuralla dua etme gereği bile hissetmedi. İşte o an kameralara böyle yansıdı..

Cenaze namazının ardından Topuz'un naaşı Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 29.9.2023 16:12

İLGİLİ HABERLER