Saçkıran Tedavisi Nasıl Yapılır?
Saçkıran Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tıptaki adı Alopecia Areata olan ve halk arasında saçkıran hastalığıolarak bilinen bu rahatsızlık, çocuklarda ve gençlerde sık olarak görülmektedir. Tedavisi sabır isteyen bir rahatsızlıktır ve sabırla tedavi edildiği takdirde tamamen iyileşmektedir. Saçkıran, bağışıklık sisteminin kendi dokularına karşı savaş yaptığı ve tıp dilindeki adı ile otoimmün bir hastalıktır. Ayrıca bu hastalığın sebeplerinin belki de en başındaki faktör strestir.
Saçkıran Tedavisi Yöntemleri
Saçkıran, bir çeşit cilt mantarının sebep olduğu bir hastalıktır. Saçkıran tedavisi yöntemleriuygulanırken tedaviye öncelikle bu mantarı yok etmekle başlanır. Tablet, toz ve sprey şeklinde olan mantar ilaçları ile bu tedavi yapılır. Bu ilaçların saçkıran olan bölgeye sürülmesi ile tedavi yapılır. Ayrıca, iğne ile tedavi de saçkıran tedavisi içinde yer alır.
Saçkırana Sarımsak Tedavisi
Saçkıran tedavisi denildiği zaman akla ilk gelen doğal yöntem sarımsaktır. Sarımsak tedavisi, evde kendi kendine yapılabilecek bir tedavi yöntemidir. Kan akışını hızlandıran bir bitki olan sarımsak, saçkıran tedavisinde % 50 gibi başarılı bir sonuca ulaşıyor. Bu tedavi en az 2 ay süre ile uygulanmalıdır. Sarımsak ile tedavi yöntemi çok kolaydır. Ortadan ikiye kesilen sarımsak, sorunlu bölgeye deri tahriş olana kadar sürülmelidir. Bu bölgede kan akışı hızlanacak ve buraya akan kan sayesinde saç kökleri uyarılarak yeni saç çıkması sağlanacaktır.
Saçkıran Kortizon Tedavisi
Sarımsak ile yapılan ve iki ay süren tedaviden bir sonuç alınmazsa, kortizon tedavisi uygulanmalıdır. Hastanelerde saçkıran konusunda en sık uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Kortizon enjeksiyonu tedavisinde, saç köklerine bir iğne ile kortizon enjekte edilir. Bu uygulama krem ile de yapılmaktadır. Birde saç mezoterapisi vardır. Bu yöntemde de saç derisine, saç için gerekli olan vitamin ve mineralleri içeren bir çeşit serum enjekte edilerek saçların canlanması sağlanır.
Saçkıran uzmanlarından bilgi almak için Tıklayın
Güncellenme Tarihi : 9.2.2018 10:59