Spor
  • 31.5.2024 11:31

Salih mi? Arda mı?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile Real Madrid, yarın Avrupa'nın en büyüğü olmak için finalde kozlarını paylaşacak.


UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-2024 sezonu finalinde Salih Özcan'ın formasını giydiği Borussia Dortmund ile Arda Güler'in takımı Real Madrid, yarın Avrupa'nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 69. sezonun final heyecanı yarın İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda yaşanacak.

TSİ 22.00'da başlayacak mücadeleyi Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ile Andraz Kovacic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Fransa Futbol Federasyonu'ndan François Letexier olacak. Dev finalde VAR'da Nejc Kajtazovic, AVAR'da da Rade Obrenovic görev alacak.

DEVLER LİGİ ARENASINDA 15. MAÇ

Yarın oynanacak maç ile iki ekip UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 15. kez rakip olacak. İki takım arasında daha önce Devler Ligi'nde oynanan müsabakalarda Real Madrid 6, Borussia Dortmund da 3 kez galip gelen taraf oldu. Oynanan 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

DORTMUND'UN FİNAL YOLCULUĞU 

Borussia Dortmund, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain, Milan ve Newcastle United'ın yer aldığı F Grubu'nu 11 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda PSV Eindhoven'ı (1-1, 2-0) eleyen Alman ekibi, çeyrek finalin ilk maçında 2-1 yenildiği Atletico Madrid'i rövanşta 4-2'lik skorla saf dışı bıraktı. Yarı finalde güçlü rakibi Paris Saint-Germain'i her iki maçta da 1-0'lık skorlarla mağlup eden sarı-siyahlılar, finalde mücadele etmeye hak kazandı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 17 gol kaydeden Dortmund, filelerinde 9 gole engel olamadı.

REAL MADRİD YENİLGİSİZ GELDİ

Napoli, Braga ve Union Berlin ile birlikte C Grubu'nda mücadele eden Real Madrid, grupta oynadığı tüm maçları kazanarak bir üst tura çıktı. Son 16 turunda Leipzig'i 1-0 ve 1-1'lik sonuçlarla eleyen İspanyollar, çeyrek finalde son şampiyon Manchester City'i (3-3, 1-1) penaltılar sonucunda saf dışı bırakmayı başardı. Yarı finalde Bayern Münih ile karşılaşan Madrid, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibini rövanş müsabakasında 2-1'lik skorla yenerek final biletini aldı. Eflatun-beyazlılar, bu sezon Devler Ligi'nde 26 gol kaydederken, kalesinde 15 gol gördü.

Güncellenme Tarihi : 31.5.2024 11:32

İLGİLİ HABERLER