Medya
  • 21.10.2021 12:40

Şampiyonlar Ligi ve UEFA maçları artık şifresiz!

RTÜK'ten sporseverleri sevindirecek, spor yayımcılarını ise kara kara düşündürecek bir karar geldi. Kurul, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ve final karşılaşmaları ile UEFA Süper Kupa karşılaşmasının da aralarında bulunduğu birçok spor faaliyetinin canlı yayınlarının şifresiz olarak yapılacağını duyurdu....

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaştığı bir mesaj dikkat çekmişti.

Şahin RTÜK'ün resmi Twitter hesabında yer alan kısa bir bilgi notunu RT etmiş, o mesaj kafalarda soru işaretleri yaratmıştı.

Söz konusu mesajda, "Üst Kurul, toplum için büyük önem arz eden ulusal ve uluslararası olayları; ülke geneline şifresiz ve ücretsiz yayın yapan televizyon kanallarından canlı veya banttan yayınlanmasını sağlamak amacıyla bir önemli olaylar listesi hazırlayarak ilân eder." ifadeleri yer alıyordu.

Mesajın görselinde ise "Önemli olaylar listesi nedir?" sorusuna şu sözlerle açıklık getirilmişti;

"Toplum için büyük önem taşıdığı kabul edilen ve ülkenin geneline ücretsiz ve şifresiz yayın yapan televizyonlardan canlı olarak veye nesnel nedenlere bağlı olmak kaydıyla banttan yayınlanan, münhasır haklara konu olan spor ve kültür olaylarını ifade eder."

Resim

Güncellenme Tarihi : 21.10.2021 12:43

İLGİLİ HABERLER