
Saraçhane'de 150 polis yaralandı, 260 kişi tutuklandı
Bakan Yerlikaya'dan 'Saraçhane' açıklaması: Sokak kışkırtması gerçeğin üstünü örtemez
SON DAKİKA: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Saraçhane protestolarında 150 polisin yaralandığını, bin 879 kişinin gözaltına alınıp 260'ının tutuklandığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde:
"Milletimizin kardeşliğine pusu kuruldu. Polislerimize saldırıldı. Milli ve manevi aile değerlerimiz ayaklar altına alındı.
Adalet sokaklarda değil mahkeme salonlarında tecelli eder. Sokağa çıkmakla kimse temize çıkamaz. Hukuku sokak eylemleriyle bastırmaya çalışmak kimseye fayda sağlamaz. Sokak kışkırtması gerçeklerin üzerini örtemez.
Bakanlık olarak toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin bize yapılan başvurularda yüzde 96'sına izin vermişiz. Son yapılan eylemlerde yapılanların özgürlükle ilgisi var mı? Sokak çağrısı yapanlar bu gerçeklerle yüzleştiğinde ne düşündüler? Boykot çağrısı yapmakla yerli ve milli markalarımızın çalışanlarını zor durumda bırakmakla amaçlanan nedir?
150 POLİS YARALANDI, 260 KİŞİ TUTUKLANDI
Bu son yapılan eylemler sonrası bin 879 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 260'ı tutuklandı. 468'i hakkında adli kontrol verildi. 662'sinin işlemleri devam ediyor.
12 terör örgütü iltisaklı kişi bulunuor. Aralarında uyuşturucu, kasten yaralama gibi 17 farklı suçtan adli işlem görenlerin olduğu da tespit edildi.
150 polisimiz yaralandı.
BAYRAM TATİLİ TEDBİRLERİ
Bayram tedbirleri 8 Nisan'a kadar sürecek. Toplam 69 bin 11 personelimiz görev yapacak."
Güncellenme Tarihi : 27.3.2025 10:41