Gündem
  • 2.9.2004 00:00

SARIGÜL: ''VERİLEMEYECEK HESABIM YOK''

İSTANBUL - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hakkındaki iddialarla ilgili olarak ''Vicdanım rahat, yüzüm ak, verilemeyecek hesabım yok'' dedi.
     Sarıgül, ''Şişli'de projeye aykırı olarak yapılan bazı inşaatlarla ilgili mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporuna dayanılarak, önce partisi CHP, ardından da İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma açılmasını'' değerlendirdi.
     ''İlçede 6 yıldır görev yaptığını, bu süre içinde her yıl belediyenin mülkiye müfettişleri ile Sayıştay denetçileri tarafından incelendiğini ve aklandığını'' savunan Sarıgül, ''son dönemde çıktığı yurt gezilerinin yarattığı sempatinin ardından bu tür iddiaların ortaya atılmasının anlamlı olduğunu'' belirtti.
     Sarıgül, ilçe belediyesiyle ilgili 6 yılda 10 ayrı soruşturma geçirdiklerini belirterek, ''Bunların 9'undan aklandık. Bir soruşturma ise halen devam ediyor. İddialara konu olan kaçak yapılaşma, Türkiye'nin özellikle metropollerin sorunudur. Bunun lokal önlemlerle ve ilçe belediyelerinin alacağı tedbirlerle tam olarak maalesef önüne geçilemeyeceği herkesçe bilinmektedir'' şeklinde konuştu.
     Mustafa Sarıgül, ''Bu, hizmetlerimizin ve siyasi başarımızın önünü kesmek isteyen bazı güçlerin bir senaryosudur'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER