Gündem
  • 4.4.2024 21:59

Sarsılmaz destekçi Cumhuriyetçilerin İsrail'e desteği 7 puan düştü

Amerikan kamuoyunun Gazze'deki savaşa desteği azaldı! Yeni anket: Amerikalıların yüzde 55'i buna karşı çıkıyor

Gallup tarafından 27 Mart 2024 Çarşamba günü yayınlanan yeni bir anket

 Amerikalıların %55'inin İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonuna karşı çıktığını ortaya koydu.
Geçen ay yapılan ankette İsrail’in operasyonu desteklenmişti. Karşı çıkanların sayısının 55’e çıkması aynı zamanda İsrail’in prejtijinin ne kadar azaldığının da göstergesi..

Anket, Amerikan kamuoyunun İsrail ordusunun Gazze operasyonuna verdiği desteğin azaldığını ve operasyon yönünün değiştiğini ortaya koydu: Amerikalıların sadece %36 destek veriyor.

1-20 Mart 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen ankete göre Amerikalı yetişkinlerin yüzde 74'ü İsrail ile Hamas arasındaki duruma ilişkin haberleri yakından takip ediyor.

İsrail'in eylemlerine Amerikan kamuoyunun desteği azaldı

Vakıf ayrıca ABD'deki üç büyük partizan grubun İsrail'in Gazze'deki eylemlerini Kasım ayına göre daha az desteklediğini bildirdi. 

Amerikan kamuoyunun İsrail'in eylemlerine verdiği destekteki düşüş, hem Demokratlar hem de bağımsızlar arasında yüzde 18'lik, Cumhuriyetçiler arasında ise yüzde 7 olarak belirlendi.
Sıkı bir İsrail destekçisi olan Cumhuriyetçilerin sadece bir ayda desteklerini %7 oranında çekmeleri İsrail için işlerin kötü gittiğinin de bir kanıtı…

Hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçilerden olmayan Bağımsızlar, İsrail'in askeri harekâtına ilişkin görüşlerinde bölünmüş olmaktan çıkıp, buna karşı çıkma noktasına geldiler. Kasım ayında zaten büyük ölçüde karşı çıkan Demokratlar artık daha da fazla karşı çıkıyor.

Cumhuriyetçiler hâlâ İsrail'in askeri operasyonunu desteklerken, bunu onaylayanların oranı %71'den %64'e düştü.

Savaş devam ettikçe ve Amerikan kamuoyu desteğinin azalmasıyla birlikte, Amerika'nın müttefiki İsrail'in savaştaki eylemlerine verdiği destek de azalıyor. 

Bu, Amerikalıların hem İsrail hem de Filistin Yönetimi hakkında daha az olumlu görüşlere sahip olduğunu ortaya koyan Şubat ayındaki Gallup anketinin ardından geldi .

Güncellenme Tarihi : 4.4.2024 22:06

İLGİLİ HABERLER