Dünya
  • 21.8.2024 15:30

Savaş ağası Hafter oğlu Saddam'ı korgeneral yaptı

Hafter oğlu Saddam'ı korgeneral yaptı

Libyalı savaş ağası Halife Hafter, oğlu Saddam Hafter'i korgeneral rütbesine terfi ettirdi.

Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan savaş ağası Halife Hafter'in Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevini yürüten oğlu Saddam'ı korgeneralliğe terfi ettirdiği belirtildi.

Haber Bingazi Emniyet Müdürü Tümgeneral Ahmed el Şamih tarafından da doğrulanırken, müdürlüğün Facebook sayfasında Saddam Hafter'in korgeneralliğe terfi etmesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlandı.

Libya Observer'a göre söz konusu terfi, Saddam Hafter'in babasının yerine Libya'nın doğusundaki güçlere liderlik etmeye ve bölgedeki nüfuzunu pekiştirmeye hazırlandığı yönündeki spekülasyonları güçlendirdi.

Hafter Mayıs ayı ortasında oğlu Saddam'ı Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı olarak atama kararı almıştı. Aynı zamanda Güvenlik Birimleri Kurmay Başkanlığı adında yeni bir birim oluşturarak başına oğlu Halid'i atamıştı

Africa Intelligence da, Saddam Hafter'in Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı olarak atanmasının kendisini babasının halefi olarak konumlandırmasına yardımcı olacağını belirterek, "Terfisi, Hafter'in umduğu gibi birleşik bir ordunun başındaki konumunu meşrulaştırmayı amaçlayan uzun vadeli bir planın parçası olacaktır" dedi.

Hafter'in oğullarının atandıkları pozisyonlara rağmen herhangi bir yeterliliğe sahip olmadıkları ve bu alanda eğitim de almadıkları ifade ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 21.8.2024 18:07

İLGİLİ HABERLER