Gündem
  • 29.1.2005 00:06

SCHRÖDER :"BİZCE, TÜRKLER'E VERİLEN TARİH SÖZÜ TUTULMALI"

ZAFER YILMAZ
DAVOS - İsviçre'nin Davos kasabasında bulunan liderlerden Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamamalarda bulundu.


Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin gayet iyi gittiğini belirterek, "Türkiye ile durumlarımız çok iyi gidiyor. Çok uzaklara gitmeden İsviçre'de misafiriz. Burada yalnız ekonomi değil, meslektaş ve diğer arkadaşlarımızla dünyanın doğa sorunlarının gidişatı gibi konular hakkında da görüşmelerde bulunuyoruz. Almış olduğum neticeler öyle pek iç açıcı değil. Örneğin akar yakıt fiyatlarının sürekli yükselmesi, Afrika'da olan bitenler. Avrupa'nın, özellikle Almanya'nın yardımları tüm ülkelerle birlikte yürütülmeli. Afrika ülkeleri ile birlik olduğumuzu göstermek için, bu durum bizler için bir şans" şeklinde konuştu.


Almanya Başbakanı Schröder, Türkiye'nin AB üyeliği konusuna da değinerek, "Türk Başbakanı ile az önce bir görüşme yaptım. Bizce Türkler'e verilen tarih sözü tutulmalı. Bunun için bu tarihi göz önünde bulunduruyoruz" dedi.
Schröder, Ukrayna ile ilgili olarak da, "Ukrayna ile çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Yeni Ukrayna Başbakanı bizce de umut verici" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER