SELÇUK ÇALDI EMRE OYNADI!.. İŞTE FOTOĞRAFLAR
Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk hafta maçında Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-1 yenerek, liderliğini sürdürdü.
Galatasaray, İmparator'un emrinde yoluna devam ediyor. Sarı kırmızılılar, İBB'yi de 4-1 yenerek galibiyet serisini 7 maça çıkardı ve liderliğini devam ettirdi. Maçın yıldızı 2 gol atan ve 2 golüyle de takımını öne geçiren Emre Çolak oldu.
İlk yarının son 6 maçını kazanarak liderliğe yerleşen Galatasaray, son dönemde yenmekte zorlandığı İBB karşısında alacağı 3 puanla serisini devam ettirip zirvedeki yerini korumak amacındaydı. Ligin ilk maçında rakibini 2-0 yenerek sezona büyük şokla başlamasında neden olan İBB ise son haftalardaki düşüşünü durdurmak için TT Arena'daydı.
Sarı kart cezalısı Melo'dan yoksun olarak 2. yarının ilk maçına çıkan sarı kırmızılılar, golü erken buldu. 7. dakikada Emre, ceza sahası dışından mükemmel vurdu ve bu sezonki ilk golüyle takımını 1-0 öne geçirdi.
Ancak ev sahibi G.Saray'ın üstünlüğü sadece 7 dakika sürdü. 10. dakikadan sonra baskı kuran İBB, Webo'nun pasını güzel bir vuruşla asiste çeviren Visca ile beraberliği yakaladı.
İlk yarıda bir türlü organize olamayan G.Saray karşısında Webo'nun hızlı çıkışlarıyla etkili olmaya çalışan İBB, en net fırsatını kullanamadı. Doka ile Engin arasındaki ikili mücadele sonrası başlayan gerilim, 40. dakikada Webo'nun Semih'e yaptığı faul sonrası doruk noktasına çıktı. Kamerunlu da bu hareketi nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İlk yarı da 1-1 sona erdi.
İkinci yarıya önde baskı kurarak pozisyonlar yakalayan G.Saray, 51. dakikada golü buldu. İlk golün kahramanı Emre, Selçuk ile paslaşarak kullandığı korner sonrası topa çok güzel vurdu ve takımını ikinci kez öne geçirdi. Bu dakikadan sonra daha rahat bir oyun ortaya koyan G.Saray, özellikle 65-70 dakikalar arası çok net 3 fırsatı kullanamadı. Bunların ikisinde Zayatte, Baros'un vuruşlarını çizgiden çıkarıp maçın noktalanmasını engelledi.
Ancak 72. dakikada defansın arkasına sarkan Baros, bu kez affetmedi ve skoru 3-1'e getirdi. İBB maçlarını çok seven Çek golcünün Belediye ağlarına gönderdiği 7. gol oldu.
Kalan 18 dakikada oyunun kontrolünü bırakmayan Galatasaray, son dakikada Selçuk ile bir gol daha bularak maçı 4-1 kazandı. Sarı krımızılılar, üstüste 7. galibiyetini alarak puanını 40'a çıkarıp liderliğini devam ettirdi. İBB ise 24 puanda kaldı. Arif Erdem de eski teknik direktörü Fatih Terim'e karşı ilk maçını kaybetmiş oldu.
MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada gelişen Galatasaray atağında genç oyuncu Emre Çolak ceza alanı dışından sol ayağı ile çok sert bir şut çekti. Kaleci Hasagic kendi soluna gelen topa uzanmasına rağmen gole engel olamadı. 1-0.
12. dakikada Galatasaray ceza yayı üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına kazanılan serbest vuruşu Doka kullandı. Ancak Brezilyalı topu baraja nişanladı.
14. dakikada organize gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Edin Visca'nın yerden şutu sol köşeden ağlarla buluştu. 1-1
19. dakikada Visca'nın sağ kanattan ortasında gerisine düşen topa rövaşata ile vuran Webo'nun şutu kaleci Muslera'da kaldı.
32. dakikada Hakan Balta'nın kaptırdığı topta sağ kanattan ceza alanına gelen ortaya Webo vuramadı. Arkaya seken topta altı pas üzerinde Doka'nın gelişine şutu farklı şekilde auta gitti.
36. dakikada gelişen ani İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında ceza alanı çizgisi üzerinde Semih'i geçen Webo'nun şutunda Muslera yüzde yüzlük bir gol şansını engelledi. Altı pas üzerine düşen topu Hakan Balta ters bir kafa vuruşuyla kaleye gönderdi. Yaşanan karambolde Semih topu kornere attı.
37. dakikada Eboue'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında buluşan Kazım'ın vuruşunu Hasagic iki hamlede kontrol etti.
41. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor 10 kişi kaldı. Hakem Halis Özkahya, Webo'ya Semih'e yaptığı faul sonrası direk kırmızı kart gösterdi.
45+2. dakikada Selçuk'un ceza alanına ortaladığı topu arka direkte Elmander Baros'a gönderdi. Çek yıldızın kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.
50. dakikada Ujfalusi'nin pasıyla sol taraftan ceza sahasına giren Elmander'in vuruşunda, savunmada Zayatte'ye çarpan top kaleci Hasagic'te kaldı.
51. dakikada Galatasaray skoru 2-1 yaptı. Sağ taraftan köşe vuruşunu kullanan Emre Çolak, Selçuk ile verkaç yaparak ceza sahası dışında sağ çaprazda meşin yuvarlağı kontrol etti. Genç futbolcunun, buradan yaptığı sert vuruşta savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu: 2-1.
58. dakikada Eboue'nin kafa pasıyla sağdan ceza sahasına giren Kazım, takım arkadaşları Engin ve Baros arka direkte boş durumda olmasına rağmen, şut çekmeyi tercih ederken, kaleci Hasagic meşin yuvarlağı yandan kornere çeldi.
65. dakikada Elmander'in pasıyla soldan ceza alanına giren Emre Çolak'ın şutunda top kaleci Hasagic'te kaldı.
70. dakikada Selçuk'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Baros'un vuruşunda kaleciden seken topu çizgi üzerinde Zayatte uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında tekrar ceza sahasına doldurulan topu kontrol eden Elmander'in vuruşu savunmadan sekti. İsveçli futbolcu havalanan topu rövaşata ile kaleye göndermek isterken, meşin yuvarlak bu kez kaleci Hasagic'te kaldı.
72. dakikada Kazım'ın yaptığı ortada, ceza alanında kale önünde Baros topa ayak koyarken, kaleciden dönen meşin yuvarlağı Zayatte uzaklaştırdı.
Aynı dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Salçuk'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Baros'un karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Hasagic'in de müdahalede bulunduğu meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-1.
82. dakikada Selçuk'un ceza yayı içinde kullandığı serbest vuruşta, kaleci Hasagic son anda meşin yuvarlağı direğinin dibinden kornere çeldi.
85. dakikada Emre Çolak'ın pasıyla ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Riera'nın sert şutunda top yan direkten oyun alanına döndü. Ardından Emre Çolak'ın aşırtma vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.
9+1. dakikada Galatasaray skoru 4-1 yaptı. Orta sahadan aldığı pasla ceza sahası önüne kadar gelen Selçuk'un şık vuruşunda top filelere gitti: 4-1.
Galatasaray, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Halis Özkahya xx, Selçuk Kaya xx, Nihat Mızrak xx
GALATASARAY: Muslera xx, Eboue xx, Semih xxx, Ujfalusi xx, Hakan Balta x, Kazım x (Sercan dk. 81 x), Engin xx, Selçuk xxx, Emre xxxx, Elmander x (Riera dk. 70 x), Baros xxx (Ceyhun dk. 86 ?)
YEDEKLER: Ufuk, Çağlar, Ayhan, Servet
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Hasagic x, Rızvan xx (Tevfik dk. 56 x), Zayatte x, Metin Depe x, Eren x, Visca xx (İbrahim dk. 77 x), Cihan Haspolatlı xx, Mahmut x, Holmen xx (Efe dk. 82 x), Doka xx, Webo x
YEDEKLER: Oğuzhan, Can, Serhat, Ekrem
TEKNİK DİREKTÖR: Arif Erdem
GOLLER: Emre Çolak (dk. 7 ve 51), Baros (dk. 72), Selçuk İnan (dk. 90+1) (Galatasaray), Edin Visca (dk. 14) (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
KIRMIZI KART: Webo (dk. 41) (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
SARI KARTLAR: Muslera, Kazım, Riera (Galatasaray), Rızvan, Doka (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)