Yaşam
  • 22.11.2006 15:25

SELDEN KURTULAN KOCA ŞEHİR, TOZ BULUTUNDA BOĞULDU!..

HATAY - Hatay Tabip Odası, İskenderun'da yaşanan sel felaketi sonrası kenti saran ve insan sağlığını tehdit eden toz bulutuna karşı maske dağıttı.


14 Kasım gecesi yaşanan sel felaketi sonrası ilçede yaralar sarılmaya çalışılırken, sel sırasında dağlardan gelen çamurun yollarda kurumasıyla oluşan toz bulutu, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Kenti saran ve insan sağlığını tehdit eden toz bulutuna karşı önlem almaya çalışan Hatay Tabip Odası, Dumlupınar Mahallesi'nde bin 500 vatandaşa maske dağıttı. Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla el ilanları da hazırladıklarını ifade eden Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Tartıcı, solunum yolu rahatsızlığı çeken vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini kaydetti.


Kaymakam Cengiz Horozoğlu da, İskenderun'un sel felaketine hazırlıksız yakalandığını söyledi. 14 Kasım 2006 tarihine kadar hep depreme karşı hazırlık yaptıklarını ifade eden Horozoğlu, artık daha tedbirli olacaklarının altını çizdi.

Hasar tespit çalışmalarının 2 gün içerisinde bitirildiğini kaydeden Horozoğlu, afette toplam 2 bin 750 evin zarar gördüğünü açıkladı. Hasar tespitlerinin 80 kişiyle yapıldığına dikkat çeken Horozoğlu, "Biz genellikle deprem üzerine hazırlık yapmıştık. Bu nedenle çok hazırlıksız yakalandık.

Tüm kamu ve kuruluşlarımızda hazırlıksızdık. Aradan geçen 1 hafta içerisinde nispeten bir rahatlama var. Su tahliye çalışmalarına organize olduk. Bunun ardından çamur tahliyesinde de tam bir işbirliği vardı. Olumsuzluklara rağmen kısa süre içerisinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık" dedi.


Çalışmalar neticesinde, bin 432 evin ağır, 670 evin orta, 448 evin de az hasar gördüğünün tespit edildiğini vurgulayan Kaymakam Horozoğlu, "Eğer ki bugüne kadar evine hasar tespiti için ekip gelmeyen vatandaşlar varsa, hemen kaymakamlığımıza başvursunlar.

Devletin bize göndermiş olduğu kaynaktan ilk etapta evleri ağır hasarlı olan vatandaşlarımıza 100 YTL, orta hasarlı olanlara ise 60 YTL ve az hasarlı olanlara da 40 YTL'lik gıda yardım kuponları dağıtıyoruz. 212 bin YTL'lik yardım dağıtıyoruz. Gıda ve ihtiyaç malzemelerinin alınması için verilen paradır bu. Yapılacak diğer yardımların paralarıyla karıştırılmasın.

Ben bir kamyon kiraladım, 2 tane de işçi buldum. Vatandaşlara malzeme yardımı yapmak isteyenler bana ulaştığında, bu aracı hemen yolluyorum ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorum. Az veya çok demeden herkes kendi imkanı dahilinde elini uzatsın. Sanayicilerimize ve İskenderun'dan yemek yiyen herkesi bu kampanyaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:02

İLGİLİ HABERLER