Asayiş
  • 10.11.2005 00:51

ŞEMDİNLİ'Yİ KİM BOMBALADI?

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir işyerinde meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır 7 kişi yaralandı.

Olay sonrası patlamanın faili olduğu iddiasıyla halk tarafından yakalandığı belirtilen 1 kişi, polis tarafından kurtarıldı. Şahsın tahrip edilen aracında ise çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Patlama sonrası toplanan yüzlerce kişi, çeşitli sloganlarla hükümet konağına yürüyerek, polisi taşladı. Polis ise havaya uyarı ateşi açarak, kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı.


Alınan bilgilere göre, bugün saat 12.30 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Öz İpek Pasajı'nda Sefer Yılmaz'a ait olduğu belirtilen Umut Kitapevi'nde bir patlama meydana geldi. Atılan el bombası yüzünden meydana geldiği belirtilen patlamada Mehmet Zahir Korkmaz olay yerinde hayatını kaybederken, aynı aileden olan Metin, Erşat, Dilber, Şemsettin ve Necmettin Korkmaz ise yaralandı. İşyerinde ve çevrede büyük tahribata sebep olan patlamanın ardından yaralılar Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, çevredeki vatandaşlar 30 AK 933 plakalı otomobile binerek kaçmaya çalışan ve olayın faili olduğu iddia edilen kimliği belirsiz bir kişiyi yakalayarak linç girişiminde bulundu.


Polis olaya müdahale edip şahsı kalabalığın elinden kurtararak gözaltına alırken, vatandaşlar, içinde çeşitli uzun namlulu silahlar ile mühimmat bulunduğu öne sürülen aracı tahrip etmeye başladı. Kısa süre içinde ilçe merkezinde toplanan yüzlerce vatandaş, yakalanan şahsın bir güvenlik görevlisi olduğunu iddia etti.

Kızgın kalabalık olaya tepki gösterip çeşitli bölücü sloganlar atarak hükümet konağına yürüdü.


Bu sırada zırhlı araçlarla çevre güvenliğini alan polis, kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı, gaz bombası kullandı. Elektriklerin kesildiği ilçeye giriş ve çıkışlar bir süre yasaklandı. Olaylar sırasında Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin ile Harbi Kaya ve Süleyman Karadeniz isimli vatandaşların da yaralanarak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Yaralılardan, sağlık durumu ciddiyetini koruyan Ali Yılmaz, Harbi Tekin ile Metin, Erşat ve Erşat Korkmaz'ın ise ambulans ve çeşitli araçlarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

 Karnından silahla yaralanan Ali Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen yolda hayatını kaybetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:42

İLGİLİ HABERLER