Spor
  • 14.6.2024 21:20

Sergen Yalçın'dan Mourinho açıklaması

Beşiktaş ile adı geçen Sergen Yalçın, van Bronckhorst'un kötü bir tercih olduğunu belirtirken, Fenerbahçe'nin Mourinho'yu getirmesinin Türk futboluna renk katacağını söyledi.

Süper Lig'de sezonu 6. sırada bitiren Beşiktaş, Giovanni van Bronckhorst'u takımın başına getirdi.

Siyah-beyazlı kulübün teknik direktör adayları arasında yer alan Sergen Yalçın, siyah-beyazlıların Giovanni van Bronckhorst ile sözleşme imzalamasının ardından Kafa Sports YouTube Kanalı'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Bana Beşiktaş'tan teklif geldi"

Bana Beşiktaş'tan teklif geldi. Samet ağabey aradı beni. Hüseyin Yücel de arıyor, başkan da arıyor... İşin kötü tarafı herkesi arıyorlar. Somut teklif... Hüseyin Yücel arıyor bir görüşelim diyor, Hasan ağabey arıyor... Ben Hasan ağabey diyorum kendisine, aynı sitede oturuyoruz. 'Nuri Şahin ve seninle görüşüyorum birinizi tercih edeceğim' dedi Hasan ağabey bana. Biz bir yerde çalışacaksak oranın bana ihtiyacı olduğunu bilmem gerekiyor. Ben ne dediğimi söylemeyeyim ona.

"Hasan ağabey 'Biri sen diğeri Nuri Şahin' dedi"

Hasan ağabey beni ilk aradığında ben hoca falan soracak sandım bana. 'İki hoca adayı var onlarla görüşeceğim' dedi, 'Kim ağabey?' dedim, 'Biri sen diğeri Nuri Şahin' dedi. İkimizle de görüşecekmiş biz sunum yapacakmışız. Ben daha ciddiye alınmayı, saygı duyulmayı beklerdim. Sonra ben zaten 'Gerek yok uzatmaya konuyu. Çalışacaksam bir yerde inanacağım, güveneceğim, başarılı olabileceğim bir yerde çalışmak isterim' dedim ve teşekkür ettim. Çok teklif gibi de değildi aslında, samimi bir konuşma gibiydi.

"Doğru yerde doğru zamanda çalışmayı seviyorum"

Belki aramızdaki samimiyete binaen o süreci bizimle paylaşmış da olabilir Hasan ağabey. Yabancımız değil, tanıdığımız, dostumuz olan bir insan Hasan Arat. Tabii ben bu konuşmaya üzüldüm yani. Ben çalışmayı seviyorum ama doğru yerde çalışmayı seviyorum. Benim planlamam tamamen doğru zamanda doğru yerde olmak üzerine.

"Mourinho çok karizmatik bir isim"

17 senedir yabancı hoca şampiyon olamıyor Süper Lig'de. Önemli bir istatistik bence, yabana atmamak lazım. Mourinho çok karizmatik bir isim. Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye renk katacağını düşünüyorum. Şampiyon yapar mı? Yapabilir ama çok net konuşmamak lazım, burası Türkiye. Yarın biraz kar yağan bir deplasmana gittiğinde işler değişebilir. İyi kadrosu var zaten, takviye de yapacaklar. Teknik direktörlüğü tartışılacak bir isim değil ama son 10 senesi tartışılır. Gittiği her kulüpten tazminat almış ama öncesinde de ciddi başarıları var.

"Van Bronckhorst neyine bakılarak alındı bilmiyorum"

Ben van Bronckhorst'u çok tanımıyorum, bilgi sahibi değilim. Mutlaka bir şeyler planlamışlardır onu getirirken. Herhalde bir cazibesi vardır, neyine bakılarak alındı bilmiyorum teknik direktör olarak. Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra Trabzonspor ve Beşiktaş'ın daha altta kalacağını düşünüyorum ligde. Geçen sezonun benzeri olacak diye düşünüyorum.

Güncellenme Tarihi : 14.6.2024 21:21

İLGİLİ HABERLER