Spor
  • 28.4.2023 12:00

Sergio Oliveira'dan derbi öncesi açıklama

Galatasaray'ın Portekizli yıldızı Sergio Oliveira, sabah antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Galatasaray'ın sezon başında transfer ettiği yıldız isimlerden biri de Portekizli Sergio Oliveira'ydı. Geçtiğimiz sezonu Roma'da kiralık olarak geçiren 30 yaşındaki oyuncu sezon başında katıldığı sarı - kırmızılıların adeta orta alandaki beyni oldu.

Bu sezon ligde oynadığı 27 maçta üç gol ve dört asistlik performans sergileyen Oliveira, Türkiye Kupası'nda ise iki maçta oynadı.

Pazar günü oynanacak Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da Portekizli oyuncu antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'KAZANARAK DEVAM ETMELİYİZ'

Oliveira, ligin kalan kısmı için; "Şampiyonluk uzun bir yol. Şimdiye kadar iyi geldik ama bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki maçları da kazanarak ilerlememiz gerekiyor. Önümüzde 6 maç var. Kazanarak devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

'BAFE-MAURO KONUSUNU SORUYORSUNUZ'

Fatih Karagümrük maçından önce artık oynamak istediğini söyleyen ve bu yüzden kadroda yer almayan Bafetimbi Gomis, daha sonra Teknik Direktör Okan Buruk ve takım arkadaşlarından özür dilemişti.

Oliveira bu konuda ise, "Sizler gazeteciler olarak elbette Bafe-Mauro konusunu soruyorsunuz. Bunu anlayabiliyorum ama biz bir aileyiz. Bu şekilde de devam edeceğiz." dedi.

'KAZANMAYA HAZIRIZ'

Sergio Oliveira sözlerini şöyle tamamladı: Şampiyonluk uzun bir yol. Kalan maçlarımızı kazanarak devam etmemiz gerekiyor.

İlerdeki yıllarda ne olur bilmiyorum ama geçen gün NBA röportajı izledim, çok doğru bir söz vardı. Kazanabilirsiniz, kaybedebilirsiniz ama önemli olan her gün mücadele etmenizdir.

Derbilerdeki sırrımız; ciddi, hırslı ve mütevazı olmak. Beşiktaş maçını kazanmaya hazırız.''

OLIVEIRA'YA JORGE JESUS SORUSU

Jorge Jesus'un "Türkiye'de maçlar sahada oynanmıyor" sözleri hakkında düşünceleri sorulan Oliveira, "Haberleri takip etmiyorum. Bu konuda bir bilgim yok. Türkiye'de çok iyi bir seviye var iyi futbol oynanıyor. İletişim ve pazarlama alanında daha iyi olabiliriz. Uzun yıllar oynamış tecrübeli oyuncuların yanında genç oyuncular da var. Mental ve fiziksel anlamda iyi durumda geldim. Türkiye'yi ve ligi çok iyi buldum." şeklinde konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 28.4.2023 12:02

İLGİLİ HABERLER