Asayiş
  • 20.6.2024 17:11

Sıfır Bir Adana dizisinin yıldızı 'Cengo' yu taradılar

Seti taradılar! 'Cengo' lakaplı Cengizhan Yurdutek silahlı saldırıya uğradı

Youtube'da yayınlanan ve Sıfır Bir Adana dizisiyle tanınan 'Cengo' lakaplı Cengizhan Yurdutek sette silahlı saldırıya uğradı. Kıyma dizisinin setine düzenlenen saldırı sonucu Cengizhan Yurdutek adeta ölümden döndü.

Youtube'da yayınlanan ve Sıfır Bir Adana dizisiyle tanınan 'Cengo' lakaplı Cengizhan Yurdutek sette silahlı saldırıya uğradı. Kıyma dizisinin setine düzenlenen saldırı sonucu Cengizhan Yurdutek adeta ölümden döndü. 

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, BluTv'de yayınlanan Kıyma dizisinin setine silahlı saldırı düzenlendi. “Sıfır Bir” dizi ekibinin son projesi olan 'Kıyma' dizisinin oyuncusu Cengizhan Yurdutek saldırıda yaralandı.

Habere göre, olay 10 Haziran tarihinde dizinin 4. Sezonunun başlangıcında gerçekleşti. Kartal Be Platoları'nda yaşanan olayda görgü tanıklarının ifadelerine göre ekip platonun kapısının önünde hazırlık yapıyordu.

 

Birsen Altuntaş'ın haberinde yer alan bilgiye göre, Bir şahıs Cengizhan Yurdutek'e yaklaşıp 5 el kurşun sıktı. Dizide  Cengo rolüyle bilinen oyuncu Yurdutek, silahlı kişiyi fark edip bankın arkasına atladı. 

Bu sırada başını sıyıran mermi sebebiyle yaralandı. Dizi ekibi saldırganların peşine düştü, ancak yakalayamadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kanlar içinde kalan Cengizhan Yurdutek’in tedavisini yaptı. Polis olay yerinde inceleme yaptı ve ifadeleri aldı.

Bunun üzerine Kartal’daki BE Film Yapım Plato Stüdyo şirketlerinden de yazılı bir açıklama geldi.

Plato yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“18.06.2024 günü öğleden sonra işyerimizin dış kapısından yapılan silahlı saldırı nedeniyle üzgün olduğumuzu ancak gerek firma çalışanlarımızın gerekse çekim yapmak amacıyla orada bulunan Kıyma dizisi ekibi çalışanlarının canına zarar gelmediğinden ötürü müsterih olduğumuzu beyan eder, yaralanan Kıyma dizisi oyuncusuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Hepimizi derinden üzen bu hadise, yargıya intikal etmiş olup, soruşturma ve kovuşturma evrelerinin tamamlanarak saldırganların yargılanmaları sonucunda hüküm kesinleşene kadar herhangi bir açıklama yapmanın yargılamanın selameti açısından doğru olmadığının bilicindeyiz. Ancak şu kadarını söyleyebiliriz ki, bu saldırı firmamıza yönelik değildir. Hadise, Kıyma dizi ekibinin platomuzun ana kapısının önünde bulunduğu sırada dışardan ekibe doğru yapılmış bir saldırı olarak görünmektedir.

BE Film Yapım Plato Stüdyo, sinema televizyon sektörünün önemli ve saygın bir firması olarak daha önce hiçbir şekilde bu tarz bir olaya maruz kalmamıştır. Oyuncusundan, set çalışanına kadar tüm sektör mensupları tarafından çok iyi bilindiği üzere firmamız, tüm ekiplerin huzur ve güven içinde çalıştığı, son derece profesyonel hizmet aldığı bir platodur. Gerek firma yetkilileri, gerekse tüm çalışanlarımız daha önce her hangi bir tehdit almamış, her ne şekilde olursa olsun en ufak bir saldırı girişimine maruz kalmamıştır.

Güvenlik tedbirlerinin son derece titizlikle sağlandığı işyerimizde bundan böyle daha da teyakkuz halinde olunacağını, gerek ülkemizden gerekse tüm dünya ülkelerinden gelen çekim ekiplerinin huzur ve güven içinde tam bir profesyonellikle çalışmaya devam etmeleri için gereken her şeyin yapılacağını bu vesileyle kamuoyuna duyururuz. Firmamız, sinema televizyon sektörünün öncü firması olarak tüm dünyada ülkemizi temsil etmeye, istihdam ve katma değer üreterek ülke ekonomisine yüksek değer katmaya, her geçen gün hizmet kalitesini daha da öteye taşımaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.20.06.2024…”

 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2024 22:43

İLGİLİ HABERLER