Gündem
  • 24.6.2024 13:12

sıkıştılar.. İsrail rehabilitasyondaki askerleri cepheye çağırdı..

İsrail rehabilitasyondaki askerleri savaşmaya çağırıyor.. Yedioth Ahronoth: Tıp camiasını endişelendiren karar

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth ,travma sonrası stres bozukluğu" yaşayan çok sayıda İsrailli askerin, tedavilerini tamamlamamalarına rağmen askerlik hizmetine dönme emri aldığını bildirdi ve bu durum, tıp çevrelerinde endişeye sebep olduğunu yazdı.

Gazeteye göre, 7 Ekim'den bu yana travma sonrası stres bozukluğu yaşayan askerlerin sayısı eşi benzeri görülmemiş düzeylere çıktı.

Gazete, Tel Aviv Üniversitesi Travma Sonrası Stres Bozukluğu Tedavisi Ulusal Merkezi'nin kliniğinde haftalık olarak çoğu savaş nedeniyle olmak üzere yaklaşık 140 sivil ve askeri vakanın kaydedildiğini ortaya çıkardı.

Zihinsel olarak uygun değil

Gazeteye göre, klinik personeli yakın zamanda rahatsız edici buldukları ve hastaları ve refakatçilerini riske atabilecek bir eğilimi fark etti; bu trendden birçoğu, tedavi sonrası tedavilerini tamamlamamasına rağmen askerlik hizmetine dönmek için yeni emirler almış durumda. travmatik stres bozukluğu, yani savaş alanına dönmeye zihinsel olarak hazır değiller.

Bazı durumlarda ise bazı askerler göreve dönmek için tedavilerini tamamen veya geçici olarak durdurmaya karar veriyor. Uzmanlara göre bu durum semptomların kötüleşmesine ve çatışma sırasında karar verme becerileri konusunda endişelerin artmasına neden olabiliyor.

Gazete, kliniğin "travma sonrası stres bozukluğu olan askerlerin, olayların rahatsız edici anılarından muzdarip olduğunu ve bazı durumlarda gerçeklikten kopukluk yaşadığını, bunun sonucunda da konsantrasyon güçlüğü, sürekli gerginlik hissetme, kabuslar, uyku bozuklukları, kaygı ve anksiyete gibi sorunlar yaşadığını" açıkladı. dünyanın tehlikeli bir yer olduğu algısı.”

Kliniğe göre bu semptomların iyileşmesi, tıpkı fiziksel yaralanmalar gibi uzun bir zaman gerektiriyor; bu da askerlerin yanlarında erkenden savaş cephelerine çağrılmasını hem kendileri hem de savaştaki meslektaşları için endişe verici ve tehlikeli bir mesele haline getiriyor."

Bir hafta önce Jerusalem Post gazetesi İsrailli örgüt NafGhasim'den binlerce İsrail askerinin travma sonrası stres bozukluğu nedeniyle Gazze Şeridi'nden döndüğünü bildirmişti.

The Jerusalem Post, örgüte atıfta bulunarak, 10.000'den fazla yedek askerin ruh sağlığı hizmetleri talep ettiğini ekledi.

Daha önce İsrail gazetesi Haaretz, geçen 7 Ekim'den bu yana 10 İsrailli subay ve askerin intihar ettiğini, bunların bir kısmının Gazze çevresindeki yerleşim birimlerindeki çatışmalar sırasında intihar ettiğini ortaya çıkarmıştı.

Mart ayı ortasında İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş gruplarının Mescid-i Aksa selinden bu yana işgal ordusuyla yürüttüğü savaşın arka planında, 1973'ten bu yana en büyük akıl sağlığı sorunuyla karşı karşıya olduğunu kabul etti. .

Güncellenme Tarihi : 24.6.2024 13:24

İLGİLİ HABERLER