Medya
  • 28.9.2004 13:17

SİNA KOLOĞLU, FATİH ALTAYLI'NIN 'İŞKEMBESİNİ' ORTAYA ÇIKARDI

İşte Sina Koloğlu'nun yazısı:
 
İşkembe ikinci haber!

KANAL D ana haber bülteninde pazar akşamı ikinci haber Milliyet Gazetesi'nin pazar günkü manşetiydi; "Fayın Yarısı Kırık".
Haberde adalar fayının 17 Ağustos depreminde kırıldığı, Marmara'da 30 yıl içinde deprem olma riskinini yüzde 72'den yüzde 44'e düştüğü yazılıydı.
 
Bilgi nereden gelmişti? B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enst. Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat'tan.
 
Kanal D haber, müdüre gitmiş, onunla konuşmuş, sonra da Celal Şengör ile Ahmet Ercan hocalardan görüş almış. Prof. Şengör buna karşı görüş bildirirken, Ahmet Ercan fayın kırıldığını kabul ediyordu. Haber bu üç ayağı ile verildi.
 
Sonra Hürriyet Gazetesi'nde Fatih Altaylı haberi "bilimsel verilerle hareket eden deprem uzmanlarından gelmiyordu" diyerek eleştiriyor(!), "işkembeden araştırmalarla kafaların karıştırılmak istendiğini" yazıyordu!..
 
Altaylı, Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni sıfatı ile bültende "işkembe" dediği haberi ikinci sırada görüyordu. "İşkembeden araştırmalar" (Fatih Altaylı'ya göre!) yapan Dr. Doğan Kalafat'ı uzun uzun ekranda konuşturmuştu!
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER