Gündem
  • 16.9.2024 23:47

Sinwar 2000 KM'den İsrail'i vuran Husilere tebrik mesajı yolladı

Yahya Al-Sinwar, grubun "Tel Aviv"i füzelerle bombalamasının ardından Husi liderine mesaj gönderdi. Detaylar şöyle


16 Eylül Pazartesi günü, İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Al-Sinwar, Husi grubunun Ensar Allah'tan sonra lideri olan "Ensar Allah" Abdul-Malik Al-Husi'ye bir mesaj gönderdi. Gazze'deki direnişe destek amacıyla Tel Aviv'in bombalanmasıyla başlayan operasyonlarının beşinci aşamasına geçildiğini duyurdu.

Husilere bağlı Al-Masirah Channel, mektubun ayrıntılarını kendi hesabından yayınladı.
Açıklamayı şöyle sürdürdü: "Mescid-i Aksa Tufanı'nda sizlerden gördüğümüz samimi tutku, taşkın duygular ve sağlam irade için size teşekkür etmekten mutluluk duyuyorum."

Tel Aviv'in Yemen hipersonik füzesiyle bombalanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan El-Sinwar, şunları söyledi: "Filistin, Mescid-i Aksa Tufanı'na katılımınızın beşinci aşamasında operasyonunuzun haberiyle uyandı. Sizi tebrik ediyorum. Füzelerinizin, tüm savunma ve engelleme katmanlarını ve sistemlerini aşarak, düşman varlığının derinliklerine ulaşmasını sağlamada başarı.lı oldu”

Ordu ve İbrani medyasına göre, Pazar sabahı İsrail, Yemen'den fırlatılan bir balistik füzeyle saldırıya uğradı ve savunma sistemlerinin engelleme girişimine rağmen Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı yakınındaki açık bir alana indi.

Olayın ardından sığınaklara doğru koşan 9 İsrailli hafif yaralanırken, İbrani medyasında yer alan haberlere göre, olayla aynı zamana denk gelen büyük bir çimento fabrikasında da yangın çıktı.

Hamas siyasi bürosu başkanı da şunu doğruladı: “Tarafın derinliklerindeki operasyonunuz, Mescid-i Aksa sel savaşının ışıltısını ve bunun Tel Aviv'in kalbindeki etkisini yeniden geri getiriyor... Niteliksel operasyonunuz düşmana bir mesaj gönderdi kontrol altına alma ve etkisiz hale getirme planlarının başarısız olduğunu ve destek cephelerinin etkisinin daha önemli bir etkinlik ve etki kazandığını.”


El-Sanwar şöyle devam etti: “Sevgili Yemen ordusunun kahramanları, gaspçı varlığın derinliklerine ulaşana kadar askeri yeteneklerini geliştirmede başarılı oldular. Tarihleri ​​boyunca Filistin halkımızı desteklemeye devam eden büyük Yemen halkına selamlarımı gönderiyorum. Onların haklı davaları ve aziz Yemen toprakları, Yemen halkının Filistin meselesindeki tutumuna tanıklık etmeye devam ediyor.”

"Gazze Şeridi'ndeki halkımız saldırı ve kuşatma mağduriyeti ile El Kassam Tugayları liderliğindeki yiğit direniş durumu arasında yaşıyor." eşi benzeri olmayan bir yetenek ve bütün bir yıl boyunca düşmanı tüketen ve zayıflatan bir savunma savaşı yürütüyor."

Buna ek olarak, Hamas hareketinin lideri şunu doğruladı: “Sizi temin ederim ki direniş iyidir ve düşmanın açıkladığı şeyler saf yalanlar ve psikolojik savaştır. Biz, düşmanın gücünü kıracak uzun bir yıpratma savaşı vermeye hazırlandık. Mescid-i Aksa tufanı onun askeri iradesini nasıl kırdıysa, biz de çabalarımızı sizlerle ve direnişteki kardeşlerimizle birleştireceğiz.”

Ve geçen 7 Ekim'den bu yana Amerika'nın desteğiyle yıkıcı bir İsrail savaşına maruz kalan "Gazze Şeridi ile dayanışma amacıyla" Yemenli Husi grubu, İsrail kargo gemilerini veya Kızıldeniz'de onlara bağlı olanları füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alıyor.

İsrail, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlem alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek bu savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 17.9.2024 00:16

İLGİLİ HABERLER