Spor
  • 27.7.2024 15:30

Şırnak Uludere'de göl manzaralı müthiş stad

Şırnak Uludere Spor Kulübü'nün stadyumu havadan görüntülendi. Eşsiz manzarası ile dikkat çeken stat sosyal medyada gündem oldu.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde yer alan Şırnak Uludere Spor Kulübü'nün stadyumu, havadan görüntülendi. Stadın içinde bulunduğu bölgenin eşsiz güzelliği ise sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

ak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla inşa edilen yeni stat, genç futbolcuların antrenmanlarına ev sahipliği yapıyor. Baraj gölünün muhteşem manzarasıyla dikkat çeken bu stat, sosyal medya kullanıcıları tarafından da beğeniliyor.

Hilal Stadyumu, Gençleri Geleceğe Taşıyor

Engebeli bir araziye sahip Zöle Mahallesi’nde, geçen yıl açılan Hilal Stadyumu, bu haziran ayı itibarıyla hizmet vermeye başladı. 300 kişilik kapasitesiyle bölgedeki futbolseverlere özellikle Uluderespor Kulübü için önemli bir çalışma alanı sunuyor.

Başkan Benek’in Açıklamaları

Hilal Belediye Başkanı Cehver Benek, bu stadyumu Uludereli gençler için kazandırdıklarını belirterek, "Yıllardır bu bölgede sadece terör vardı, ama şu an terör yok. 350'nin üzerinde genç mevcut. Tüm gençlerimizi burada bir araya getireceğiz," dedi. Ayrıca, sporcuların yol ve masraflarını üstlendiklerini vurguladı. Başkan Benek, futbol toplarının baraj gölüne düşmemesi için alınan tedbirler arasında tel örgü ve file çekimini de aktardı.

Hedefler ve Gelecek Planları

Uludere Spor Kulübü'nün teknik direktörü Bedirhan Yarar, bölgede çok sayıda yetenekli oyuncunun olduğunu vurgulayarak, "Neden bu bölgeden Arda Güler ya da Kerem Aktürkoğlu çıkmasın? Hedefimiz milli takıma oyuncu göndermek," ifadelerini kullandı.

17 yaşındaki futbolcu Ekrem Yarar, sol kanat oyuncusu olarak önemli deneyimlere sahip olduğunu belirterek, "Costa Brava Futbol Turnuvası'nda gol kralı oldum, İspanya'da oynadım. Trabzonspor'a transfer oldum. Cehver başkanımızın bu kulübü kurduğunu duydum ve destek olmak için katıldım. İyi oyunculardan oluşan bir takımımız var, inşallah adımızı duyuracağız," dedi.

Oyunculardan İsmail Çabuk da Uludere Spor Kulübü'nün kurulmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "İlk senemizi Amatör Lig'de dördüncü sırada tamamladık. Bu sene BAL Ligi'ni hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

Uluderespor oyuncuları göl manzaralı statta antrenman yapıyor

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesindeki baraj gölü manzaralı stat, genç futbolcuların antrenmanlarına ev sahipliği yapıyor.

Engebeli araziye sahip Hilal (Kürtçe ismiyle Helalê/Şêxan) beldesinin Zöle Mahallesi'nde belediyenin girişimiyle Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca geçen yıl yapımına başlanan Hilal Stadyumu haziranda tamamlanarak hizmete alındı.

Hilal Baraj Gölü'ne hakim bir noktada kurulan 300 kişi kapasiteli stat, manzarasıyla sosyal medyada da beğeni topluyor.

Şırnak 1. Amatör Küme B Grubu'nda mücadele eden Uluderespor Kulübü takımı, manzarasıyla ilgi gören sahada çalışmalarını sürdürüyor.

"Bütün gençlerimizi burada toplayacağız"

Hilal Belediye Başkanı Cehver Benek, bu stadı Uludereli gençler için beldeye kazandırdıklarını söyleyerek “Şu an ilçede 350'nin üzerinde genç var. Bütün gençlerimizi burada toplayacağız" dedi.

Sporcuların yol ve tüm masraflarını üstlendiklerini belirten Benek, herkesin topların baraj gölüne düşeceğini söylediğini ifade etti.

Benek, bunun için de tedbir aldıklarını anlatarak, barajın çevresine tel örgü ve file çektiklerini dile getirdi.

https://www.gelenhaberler.com/uludere-genc-sporculari-baraj-golu-manzarali-statta-antrenman-yapiyor

 

Güncellenme Tarihi : 29.7.2024 00:16

İLGİLİ HABERLER