Dünya
  • 14.9.2024 12:42

Sokak köpeği 30 kişiyi sakatladı

Mısır.. Sokak köpeği 30 kişiyi sakatladı, yetkililer tarafından acil önlem alındı

Çarşamba günü, Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye Valiliği, Yeni Hadara bölgesindeki bir sokakta bir köpeğin 30 kişiyi ısırdığı bir olaya tanık oldu.

İskenderiye Sağlık İşleri Müdürlüğü, İskenderiye sokaklarında insanlara köpek saldırısı sonucu 30 yaralının hastanelere kaldırıldığını duyurdu.

Müdürlük, vakaları hastanelerde inceledikten sonra yaklaşık 30 enfekte kişiye aşı yapıldığını, enfekte kişiler arasında derin yaraları nedeniyle aşı yapılanların da bulunduğunu doğruladı.

Enfekte olan tüm kişilerin hastanelerden taburcu edildiğini ve kendilerine verilen tıbbi talimatlara göre aşı dozlarını tamamlamaları gerektiğini açıkladı.

İskenderiye Valiliği'ndeki yürütme otoriteleri, ilgili tüm tarafların gerekli tedbirleri alması ve çevrede inceleme yapması yönünde karar alırken, bu tür durumların yaşanmaması için uzmanlardan vatandaşlara yönelik genel yönergeler belirledi.

İskenderiye Valisi Korgeneral Ahmed Halid, Akr olayının yaşandığı bölgede ve başıboş köpeklerin varlığının bildirildiği tüm yerlerde valilik kurumlarının koordinasyonunda genişletilmiş kampanyalar yürütmekle görevlendirildi.



 

Güncellenme Tarihi : 14.9.2024 12:58

İLGİLİ HABERLER