Medya
  • 11.11.2006 00:36

SON DAKİKA!.. ECEVİT’İN CENAZE TÖRENİNE CANLI YAYIN YASAĞI!..

Bülent Ecevit'in cenaze törenini TRT dışındaki kanallar canlı yayınlayamayacak. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT dışındaki kanalların canlı yayın araçlarının Ecevit'in cenaze törenine alınmayacağını bildirdi. İlk kez bu tip bir uygulamaya ihtiyaç duyulması ise dikkat çekti.

Bülent Ecevit'in cenaze törenini TRT dışında hiçbir kanal canlı yayınlayamayacak. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), TRT dışındaki kanalların canlı yayın araçlarının Ecevit'in cenaze törenine alınmayacağını bildirdi. İlk kez bu tip bir uygulamaya ihtiyaç duyulması ise dikkat çekti.
Ankara'da Bülent Ecevit'in yarınki cenaze töreni için yapılan provakasyon uyarılarının ardından, BYEGM de yazılı açıklama yayınlayarak töreni canlı yayınlamak isteyen televizyon kanallarına sınırlama getirdi. Cenaze törenine canlı yayın araçlarının alınmayacağını bildiren BYEGM, töreni sadece TRT'nin ve Anadolu Ajansı'nın (AA) canlı olarak izleyebileceğini açıkladı. Açıklamada, törenleri canlı olarak aktarmak isteyen televizyonların, görüntüleri TRT ve AA'nın frekanslarından alabilecekleri de belirtildi.

BYEGM'den yapılan açıklama şöyle:
“Cenaze törenini izleyecek basın mensupları için yapılacak düzenlemeler şöyledir:
1-TBMM ve Kocatepe Camii'nde düzenlenecek törenler:
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Kocatepe Camii'nde düzenlenecek törenleri canlı olarak logosuz yayınlayacaktır. TBMM'deki törenleri TBMM'ye akredite basın-yayın kuruluşları izleyebileceklerdir.
2-Devlet Mezarlığı:
Devlet Mezarlığı'nda yapılacak tören Anadolu Ajansı tarafından logosuz yayınlanacaktır.
TBMM, Kocatepe Camii ve Devlet Mezarlığı'nda yapılacak törenlere TRT ve Anadolu Ajansı dışında canlı yayın araçları alınmayacaktır

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:50

İLGİLİ HABERLER