Sağlık
  • 27.9.2023 09:47

Sonbahar Mevsim Geçişi için Takım Elbise Kumaşı Seçimi

Sonbahar, sıcak günlerin tadını çıkarabileceğiniz aynı zamanda serin akşamlara da hazırlıklı olmanız gereken bir mevsimdir. Gardırobunuzu mevsim geçişine hazırlamak ve takım elbiselerle mevsim geçişlerine uygun kombinler yapmak önemlidir. Özellikle iş hayatında veya özel davetlerde sonbahar takım elbise kombinleri  şık ve rahat görünüm sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Sonbahar ve mevsim geçişlerinde takım elbise kumaşı seçerken hava koşullarına, kişisel rahatlığınıza ve tarzınıza dikkat etmelisiniz.

Yünlü Karışımlar: Sonbaharın değişken sıcaklık ve nem seviyeleri göz önüne alındığında, yün karışımlardan oluşan takım elbise kumaşları tercih edilebilir. Yün-polyester veya yün-viskon gibi karışımlar, yünün sıcaklık sağlayan özelliklerini korurken dayanıklılığını da artırır. Takım elbisenizin uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir.

Pamuklu Kumaş: Pamuklu kumaş neredeyse her mevsim tercih edilebilen bir kumaş türüdür. Pamuk, cildinizin nefes almasını sağlar ve terlemeyi azaltır. Hafif pamuklu erkek takım elbise modelleri, sonbaharın ılıman günlerinde rahatlık sağlar.

Keten Kumaş: Keten takım elbiseleri, sonbaharın sıcak günleri için ideal bir seçim olabilir. Bu doğal kumaş, rahat, nefes alabilen ve hafif bir dokuya sahiptir. Sizi serin tutarak ferah hissetmenizi sağlar.

Koyu Renkli Kumaşlar: Koyu renkli kumaşlar, ısıyı daha iyi emer ve serin havalarda daha fazla koruma sağlar. Koyu mavi, siyah, lacivert gibi renkler sonbaharın tonlarına uyum sağlayabilir.

Desenli veya Dokulu Kumaşlar: Takım elbise tercihi yaparken desenli veya dokulu kumaşları tercih ederek sıradanlıktan uzak farklı stiller oluşturabilirsiniz.

Sonbahar Mevsim Geçişi için Erkek Takım Elbise Kombin Önerileri

1. Keten ve Pamuklu Takım Elbiseler

Mevsim geçişlerinde hava durumu değişken olduğu için stilinizi oluştururken kullandığınız kumaşlar da farklı yapılarda olabilir. Sonbahar aylarındaki değişken hava şartlarında, tarzınıza uygun olarak seçeceğiniz keten ya da pamuklu takım elbiseler ile modern görünümler oluşturabilirsiniz.

2. Renk Seçimi

Sonbaharın doğal renk paleti;krem,bej, kahverengi, bordo, yeşil, sarı, gibi toprak tonlarını içerir. Bu sebeple, takım elbise renginizi bu tonlardan seçmek sonbaharın ruhunu yansıtmanıza yardımcı olacaktır.

3. Takım Elbise ve Kazak Uyumu

Sonbaharın serin akşamları için takım elbisenizin altına ince bir triko tercih edebilirsiniz. Triko seçimini yaparken; takım elbisenizle uyumlu renkler tercih edebileceğiniz gibi, zıt renkler ya da desenli tercihlere de yer vererek hareketli kombinler oluşturabilirsiniz.

4. Desenli Takım Elbise Modelleri

Sonbahar mevsiminde takım elbisenizi kombinlerken farklı desenleri kullanarak şık görünümler elde edebilirsiniz. Kareli ve çizgili parçalar ile sonbahar stillerinize hareket katabilirsiniz.

5. Şal ve Fular

Mevsim geçişleri için şal, mendil ve fular, erkek takım elbise stillerine şıklık katan tamamlayıcı aksesuarlardır. Takım elbisenizin rengine uygun veya kontrast yaratacak bir renkte tercihler yapabilirsiniz.

6. Ayakkabı Seçimi

Değişken hava durumunu göz önünde bulundurarak stillerinizi oluştururken; kahverengi, lacivet veya siyah deri ayakkabıları tercih ederek takım elbise şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Daha sıcak havalarda ise spor ayakkabı tercih ederek rahat ve konforlu görünümler elde edebilirsiniz.

7. Trençkotlar

Sonbaharda yağışlı ve rüzgarlı günlerin vazgeçilmezleri yağmurluk ve trençkotlar; spor veya şık kombinlerinize şıklık katabilirsiniz.

8. Spor Takım Elbise Modelleri

Mevsim geçişleri için erkek takım elbise kombinlerinde klasik modellerin yanı sıra spor takım elbise modelleri de tercih edilebilir. İnce kesim ve hafif kumaş yapısına sahip spor takım elbiseler ile tişört, kısa kollu triko gibi farklı ürünleri eşleştirerek farklı kombinler oluşturabilirsiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 27.9.2023 09:48

İLGİLİ HABERLER