Gündem
  • 16.1.2024 21:13

SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri yeni zamlar belli oldu... İşte kuruşu kuruşuna zamlı maaşlar

SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerini ilgilendiren ek maaş zamları ortaya çıktı. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni maaş zammını açıkladı.Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklisini ilgilendiren ek maaş zamları belirlendi ve 5 puanlık artışla yüzde 42.60 zam yapıldı.
Yapılan açıklamaya göre maaşlara 5 puanlık artışla yüzde 42.60 oranında zam yapılacak. Meclis çalışmasının ardından zamlar yürürlüğe girecek.
Emekliye ek zam ve en düşük emekli aylığı netleşti. Emekli kök maaş zammı yüzde 5 refah payı ile yeniden yükselecek. SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı da Ocak-Haziran dönemi için 10 bin TL olarak belirlendi. Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası emekliye refah payı açıklamasını yaptı. İşte 4A, 4B, 4C ek zam ve ek ödeme ile kuruşu kuruşuna emekli kök maaş tabloları...

EMEKLİYE EK ZAM YÜZDE 5, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA 10 BİN TL
2024'ün ilk Kabine Toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan bu rakama ilave yüzde 5 refah payı verileceğini açıkladı. Öte yandan SSK, Bağ-Kur emekli maaşı da 10.000 TL olarak belirlendi.

İŞTE YÜZDE 5 REFAH PAYI DAHİL EMEKLİ KÖK MAAŞ TABLOSU

Zamlı emekli maaşları hesaplanırken, önce kök maaşa zam oranı uygulanıyor ardından yaklaşık yüzde 4'lük bir ek ödeme ilave ediliyor. Refah payı ile yüzde 42,6'lik zam oranı ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ile emekli kök maaş tablosu şöyle olacak:

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI TABLO 1:

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI TABLO 2:

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI TABLO 3:

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI TABLO 4:

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI TABLO 5:

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI TABLO 6:

EMEKLİ KÖK MAAŞ VE EK ZAMLI TABLO 7:

Güncellenme Tarihi : 17.1.2024 21:46

İLGİLİ HABERLER