Gündem
  • 6.9.2024 09:36

Starbucks ve McDonald's mağazaları ateşe verildi.. Kullanılmaz haldeler

Aksaray'da Starbucks ve McDonald's mağazaları ateşe verildi

Aksaray'da bir Starbucks ve bir McDonald's mağazasının ateşe verildiği bildirildi. Aksaray şehrinde Starbucks ve McDonald's mağazalarının ateşe verildiği bildirildi.

Yerel haber sitesi Aksaray 68 Haber'de yer alan habere göre, dün gece saatlerinde kimliği tespit edilemeyen bir grup bir alışveriş merkezindeki Starbucks ve Ebulfeyz Elçibey Caddesi'ndeki Mc Donalds mağazalarını ateşe verdi.

Ateşe verilen mağazalardaki yangın kısa süre içerisinde büyüdü.

Yangının bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken ağır maddi hasar meydana geldi.

Starbucks Ve Ünlü Bir Fast Food Lokantasını Yakıp Kayıplara Karıştılar

Saldırının İsrail'e yönelik destekleri sebebiyle iki firmaya yönelik boykot amacıyla düzenlendiği tahmin ediliyor.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, yaşanan olayın ardından, saldırıyı gerçekleştiren kişileri yakalamak üzere çalışma başlattı.

Saldırıyı gerçekleştiren 39 yaşındaki kişinin bugün yakalandığı bildirildi. Saldırı sebebiyle yaklanan Y.Ç. adlı kişinin aslen Avusturya'da yaşadığı, verdiği ifadede olayın sorumluluğunu kabul ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre şahıs, eylemi bireysel olarak gerçekleştirdiğini, hiçbir örgüt ya da yapıyla alakası olmadığını, Filistin’de yaşanan olaylara üzüntü duyduğundan dolayı böyle bir şey yaptığını belirtti.

Olası olayların önüne geçmek için de ekiplerin görevlendirildiği bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 6.9.2024 09:46

İLGİLİ HABERLER