Dünya
  • 18.8.2020 20:29

Suriye'de Rus tümgeneral havaya uçuruldu

Suriye'nin Deyrizor'da bir devriden dönen Rus konvoyu yol kenarına tuzaklanmış bombalı saldırıya uğradı. Saldırı sırasında bir Rus tümgenerali hayatını kaybetti En az 3 asker ağır yaralandı.
Rus konvoyuna saldırı bugün yaptıkları bombardımandan sonra geldi.

Rus jetleri, İskenderun bölgesi sınırına yakın İdlib'in kuzey kırsalında hala uçuyor ve bölgeye hava saldırıları düzenliyor ve yaklaşık bir saat içinde Rus hava saldırılarının sayısını 17'ye çıkardı. Ruslar İdlib şehrinin kuzeyindeki Harbanoush civarı ve çevresini bombalıyor ancak Henüz herhangi bir can kaybı bildirilmedi.Hedeflenen bölgenin Hayyaat Tahrir Al-Sham'a bağlı mülteci kampları ve kampları barındırdığını belirtmekte fayda var.

Rus ordusuna bağlı tümgeneral rütbesinde 1 askeri uzman öldü, 2 askeri uzman yaralandı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Deyrizor ilinden dönen Rus konvoyunun geçtiği yolun kenarında el yapımı patlayıcının infilak ettiği belirtildi. Patlama nedeniyle 3 askeri uzmanın yaralandığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Tümgeneral rütbesinde 1 askeri uzman, aldığı ağır yaralar nedeniyle hayatını kaybetti." denildi.

TASS saldırının Deyr ez Zor'a 15 km mesafede gerçekleştiğini duyurdu.

Reuters haber ajansı, Pazartesi günü de Suriye'nin İdlib vilayetinde Türk-Rus ortak devriye görevi sırasında bir bombalı saldırı düzenlendiğini saldırıda yaralanan olmadığını bildirdi.

Savunma Bakanlığı'nın açıklaması Interfax, RIA Novosti ve TASS haber ajansları tarafından paylaşıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.8.2020 21:29

İLGİLİ HABERLER