Asayiş
  • 3.2.2021 12:45

Suriyeliler Iraklı kıza fuhuş yaptırdı

Fuhuş çetesinin elinden kurtarılan Iraklı genç kız yaşadıklarını SABAH’a anlattı! 'Bodruma kilitleyip işkence yaptılar'

Konya’da ailesiyle birlikte yaşarken Suriye uyruklu S.K.(35) tarafından evlilik vaadiyle kandırılarak Bursa’ya getirilen ve burada fuhuşa zorlanan Irak uyruklu B.A.A.Z.(22) polisin operasyonu sonucu kurtarıldı. Yaşadıkları SABAH’a anlatan B.A.A.Z., "Ben fuhuş yapmayı reddedince şiddet gördüm. Beni öldürmekle tehdit ettiler. Karanlık bir bodrum kata kilitleyip günlerce orada tuttular. Organ mafyasına vermekle tehdit ettiler. O kadar çok beynimi yıkadılar ki babamı bile tanıyamıyordum" dedi.

konya'da ailesiyle birlikte yaşarken Suriye uyruklu S.K.(35) tarafından evlilik vaadiyle kandırılarak Bursa'ya getirilen ve burada fuhuşa zorlanan Irak uyruklu B.A.A.Z.(22) polisin operasyonu sonucu kurtarıldı. Yaşadıkları SABAH'a anlatan B.A.A.Z., "Ben fuhuş yapmayı reddedince şiddet gördüm. Beni öldürmekle tehdit ettiler. Karanlık bir bodrum kata kilitleyip günlerce orada tuttular. Organ mafyasına vermekle tehdit ettiler. O kadar çok beynimi yıkadılar ki babamı bile tanıyamıyordum" dedi.

6 yıl önce Irak'tan Konya'ya gelerek kent merkezindeki bir kuyumcuda yüzük tasarımları yapmaya başlayan baba A.A.H.(47), kızı B.A.A.Z.'nın kaybolması üzerine geçen 12 Aralık tarihinde polise giderek kayıp ihbarında bulundu. B.A.A.Z., bir süre sonra babasını arayarak, 'Ben artık gittim.



Ben iyiyim ve Suriyeli bir kişiyle evlendim' dedi. Bir süre sonra babayı arayan Suriye uyruklu İ.B. kızının Bursa'da olduğunu ve kendisinin de ona yardımcı olabileceğini söyledi. Tekrar babayı arayan İ.B., kendisine 7 bin dolar vermesi halinde kızını alabileceğini söyledim.

Bunun üzerine emniyete giderek yardım istedim. Babaya çelik yelek giydirip üzerine dinleme cihazı taktıran polis, İ.B.'nin attığı konumda önlem aldı. Babayla buluşan İ.B. operasyonla yakalandı. B.A.A.Z.'de Yalova'daki Iraklı kadının evinden kurtarıldı. İ.B. ile birlikte A.B., S.K. ve İ.B. ve Iraklı kadın E.Z. gözaltına alındı.

'KENDİLERİNİ YANLIŞ İSİM VE BİLGİLERLE TANITMIŞ'

Çetenin elinden kurtarılıp, ailesine teslim edilen B.A.A.Z., Konya'ya geldi. Açık öğretimden lise okuyan genç kız yaşadıklarını SABAH'a anlattı: "Yaklaşık 2 ay boyunca sosyal medya üzerinden bana mesaj atarak tanışmak istediler. Kendilerini bana başka biri gibi tanıtmışlar.

Sosyal medyadan tanışırken, bana evde kaç kişi yaşıyorsunuz, zengin misiniz? gibi sorular sordular. Kendisini Kemal olarak tanıtan kişi, 'Seninle evlenmek istiyorum. Seni çok istiyorum' dedi. Gayrimenkul şirketi olduğunu söyledi. Villa fotoğrafları gösterdi.

Sana bir villa vereceğim dedi. Hayatını tamamen değiştireceğim ailenin de hayatı değişecek dedi. Resim yaptığım için bana çizim atölyesi açacağını söyledi. Kemal bir süre benimle görüşmedi. Sonra İbrahim isimli kişi bana sosyal medyadan mesaj attı.



Gayrimenkul şirketinde çalıştığını, 50 dolar karşılığında benden resim istedi. Benimle de tanışmak istediğini söyledi. Ancak ben yüz vermedim ve onu engelledim. Bir hafta sonra Kemal tekrar mesaj atmaya başladı. Bana evimin konumunu atmamı söyledi. Bende ona evimin konumunu attım." dedi.

'BURSA'YA GİTTİĞİMDE FUHUŞA ZORLANDIM'

Bursa'ya gittiğinde kendisi ile ilgili kötü günlerin başladığını anlatan B.A.A.Z., "Bursa'dan Konya'ya gelen Kemal ve İbrahim beni arabayla evden aldı. Yüzümü şapka ve maske ile iyice kapattılar. Yol boyunca yüzümü kapatmışlardı. Neden diye sorduğumda polis yada bir başkası görmesin dediler.

Güncellenme Tarihi : 4.2.2021 01:01

İLGİLİ HABERLER