Asayiş
  • 12.10.2024 21:00

Surlardaki katliamdan önce ve sonra ne yaptıkları ortaya çıktı

Surlardaki katliamda yeni detay! Cinayetten önce ve sonra ne yaptıkları ortaya çıktı
Türkiye'yi sarsan Sur cinayeti hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Öldürülen İkbal Uzuner'in telefonundaki bilgiler çözülürken Ayşenur'un telefonunun şifresi kırılamadı. Katil zanlısı Semih Çelik'in katliamdan önce ve sonra ne yaptığı da belli oldu.

İstanbul geçtiğimiz hafta ülkeyi sarsan cinayet haberine konu oldu. Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde kasaplık yapan Semih Çelik (19),Ayşenur Halil'i (19) ve İkbal Uzuner'i (19) katletti.

Önce Ayşenur Halil'i kendi yaşadığı Eyüp'teki evde boğazını keserek öldüren Çelik, Edirnekapı'daki surlarda buluştuğu İkbal Uzuner'in başını kesip aşağı attı.

Ardından boğazına ip geçiren katil zanlısı surlardan atlayarak yaşamına son verdi. Türkiye'yi sarsan çifte cinayette, yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

SUR CANİSİNİN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE
Sabah'ın haberine göre hayatını kaybeden genç kızların cep telefonları ve katil Semih Çelik'in laptopuna incelenmek üzere el konulmuştu. İkbal Uzuner'in cep telefonu çözüldü.

Ayşenur Halil'in kullanımında olduğu iPhone marka cep telefonunun ise henüz çözülemediği, soruşturma birimlerinin incelemelerinin devam ettiği öğrenildi. Semih Çelik'in laptopundaki incelemenin de sürdüğü öğrenildi.

FIRINA GİDİP EKMEK ALMIŞLAR
Öte yandan katil zanlısı Semih Çelik'in Ayşenur Halil'le dışarıda buluştuğu ve kahvaltı yapmak için birlikte bir fırına giderek ekmek aldıkları tespit edildi. İkilinin fırına birlikte gittikleri, çevredeki güvenlik kameralarından elde edildi.

İLK CİNAYETTEN SONRA POLİSİ ARADI
Genç kızı evine götüren Çelik'in burada cinayeti işledikten sonra kendi cep telefonundan polisi arayarak cinayet işlediği yönünde ihbarda bulunduğu ve ikinci cinayeti işlemek üzere İkbal Uzuner'le buluşmak üzere Fatih'teki surlara hareket ettiği öğrenildi.

APPLE DEVREYE GİRECEK
Soruşturma birimleri bu tip soruşturmalarda genellikle iPhone marka telefondaki şifreleri kırmak için soruşturma birimleri Apple ile iletişim kuruyor.

Apple'in ürettiği cihazlarda bulunan iCloud hesabının şifresinin kırılması için şirkete yazılması gibi bir prosedür izleniyor.

Güncellenme Tarihi : 12.10.2024 19:01

İLGİLİ HABERLER