Dünya
  • 2.9.2024 19:50

Suudi Arabistan Muhammed Bin Salman'ı eleştiren şeyhin kafasını kesti

Suudi Arabistan, El-Şehri'nin "ülkesine ihanet ettiği" gerekçesiyle idam edildiğini duyurdu

Suudi İçişleri Bakanlığı, Dhafer Al-Shehri'nin aynı suçtan dolayı infaz edilmesinden bir hafta sonra, vatandaş Abdullah Al-Shehri'nin "ülkesine ihanet ettiği" gerekçesiyle idam cezasının infaz edildiğini duyurdu.

 olan Abdullah bin Ali bin Şeria El-Şehri, toplumun güvenliğini ve istikrarını bozmak amacıyla ülkesine ihanet etmeyi ve terör eylemleri gerçekleştirmeyi içeren suç eylemleri gerçekleştirdi. .”

Suudi Arabistan.. Korkunç bir suç işleyen bir Hindistan vatandaşı ve Krallığa uyuşturucu hapları sokan bir Suudi'nin idamı

Sözlerine şöyle devam etti: “Savcılık'a sevk edilerek bu suçlardan dolayı suçlanmış ve İhtisas Ceza Mahkemesi'nce kendisine isnat edilen suçtan dolayı suçlu olduğuna dair karar verilmiş ve idam cezasına çarptırılmıştı. Karar, İstinaf Özel Ceza Mahkemesi ve Yargıtay tarafından onandı ve söz konusu idam cezası, 09/01/2024 tarihli H. 28.02.1446 Pazar günü Riyad bölgesinde infaz edildi.

Şöyle devam etti: "İçişleri Bakanlığı bunu duyurmakla güvenliği tesis etme, adaleti sağlama, milletin güvenliğini sarsmaya veya birliğini tehlikeye düşürmeye çalışanların önünü kesme konusundaki kararlılığını teyit etmekte ve meşru cezanın verilmesi gerektiğini ifade etmektedir. Kendi kötülüğüne karşı caydırıcı, başkalarına karşı caydırıcı olarak, bunu yapmaya cesaret eden herkesin kaderi bu olacaktır... ve her iki yolun da Rehberi Allah'tır."

Şeyh El-Şehri'nin tutuklanması, attığı tweet nedeniyle tutuklanacağı yönündeki beklentilere rağmen hayranları arasında infial yarattı.

Şeyh Abdullah Saeed Al Shehri, sosyal bilimler alanında doktora araştırmacısı; Yazar ve çevirmen; Önce öğretim asistanı, ardından öğretim görevlisi olarak çalıştı ve şimdi kurumsal öğrenme ve İngilizce dili öğretim müfredatı alanında yönetim danışmanı olarak çalışıyor.

Dr. Al-Shehri, İngiltere'deki Leicester Üniversitesi'nden sosyal bilimler alanında doktora derecesi ve İngiltere'deki Nottingham Üniversitesi'nden uygulamalı dilbilim alanında yüksek lisans derecesinin yanı sıra uygulamalı dilbilim alanında lisans derecesi de dahil olmak üzere çeşitli dereceler aldı. Kral Suud Üniversitesi'nden ve ayrıca İmam Muhammed bin Suud İslam Üniversitesi'nden Şeriat alanında lisans derecesine sahiptir.

Güncellenme Tarihi : 2.9.2024 20:03

İLGİLİ HABERLER