Dünya
  • 4.2.2025 09:00

Talabani'nin Kormor gaz sahasına saldırı

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir şirket tarafından işletiliyor. Kuzey Irak'taki bir gaz sahası saldırıya uğradı, yaralanan olmadı

Irak'ın kuzeyindeki Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kentinde, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait bir şirkete ait bir doğalgaz sahasına Pazar günü saldırı düzenlendi. Saldırının niteliği henüz belirlenemedi.

Yerel bir güvenlik kaynağı şunları söyledi: "Süleymaniye İli'nin Çemçemal ilçesine bağlı Kadir Kerem bölgesindeki Kormor gaz sahasına yerel saatle 07:00 civarında saldırı düzenlendi, saldırının İHA ile mi yoksa Katyuşa ile mi gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor." "roketler."

Şu ana kadar can kaybının yaşanmadığını belirten yetkili, hedef alınan bölgeden duman sütunlarının yükseldiğini, sivil savunma ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini kaydetti.

Öte yandan, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kürt medyasında yayımlanan bir açıklamada, Kormor sahasındaki gaz üretiminin, kendisini hedef alan saldırıdan etkilenmediğini, santrallere pompalama işlemlerinin normal şekilde devam ettiğini belirtti. herhangi bir kesinti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

BAE'nin Dana Gas şirketinin işlettiği Khor Mor doğalgaz sahası, son yıllarda birçok kez drone ve Katyuşa roket saldırılarına maruz kaldı.

 

Güncellenme Tarihi : 4.2.2025 10:48

İLGİLİ HABERLER