Gündem
  • 6.8.2024 10:17

Taliban liderinden Hamas'a tam destek.. Sizin kanınız bizim kanımızdır

"Sizin kanınız bizim kanımızdır." Afgan Taliban hareketinden bir lider Filistin halkına şunları söyledi: Gizli ve açık olarak yanınızdayız ve yakında intikamımızı alacağız (video)


Afgan Taliban hareketinin lideri Mevlevi Şah Muhammed, geçen hafta Tahran'da Hamas'ın siyasi büro başkanının öldürülmesinin ardından Filistin halkına dayanışma ve destek mesajı gönderdi.

Mevlevi Şah Muhammed, 4 Ağustos 2024 Pazar günü “Afganistan Arapça” sayfasında yayınlanan video klipte şunları söyledi: “Size Afganistan'ın başkenti Kabil'den söylüyorum, ey Filistin halkı, yanınızdayız, kanınızla. bizim kanımızdır, evleriniz bizim evlerimizdir ve Allah'ın izniyle yakında Yahudi ve Hıristiyanlardan intikamımızı alacağız."


Şöyle devam etti: "Ve şehit İsmail Haniye'nin söylediği şu sözleri söylüyoruz: Kanımız, paramız, evlerimiz Kudüs ve Mescid-i Aksa için fedadır, gizlide de açıkta da yanınızdayız."

Çarşamba günü Hamas ve İran, Haniyeh'nin, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Bazarkian'ın göreve başlama törenine katılmasının ertesi günü, Tahran'daki evini hedef alan bir İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

Dünya, İsrail'in Tahran'da İsmail Heniye'ye suikast düzenlemekle suçlanmasının ardından İran ve Hizbullah'ın İsrail'e askeri bir tepki vermesini ve Salı akşamı Beyrut'ta önde gelen Hizbullah lideri Fouad Şükr'e suikast düzenlenmesini kabul etmesini bekliyor.

İsrail, Amerika'nın desteğiyle, geçen 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde bir savaş yürütüyor; bu savaş çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 130.000'den fazla Filistinlinin ölümü ve yaralanmasına ve 10.000'den fazla kişinin kaybolmasına neden oldu.

Tel Aviv, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki vahim insani durumu iyileştirmek için önlemler alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor.



 

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 10:26

İLGİLİ HABERLER