Medya
  • 3.12.2019 18:47

Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'den Kuruluş Osman'a sert eleştiri

Prof. Ahmet Şimşirgil'den Kuruluş Osman eleştirisi: Bu, dizinin para için yapıldığını gösterir..Tarih profesörü Ahmet Şimşirgil, "Kuruluş Osman" dizisinin tarihi gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, ATV ekranlarında yayınlanan 'Kuruluş Osman' adlı diziye yönelik eleştirilerde bulundu. Şimşirgil, dizide anlatılanların tarihteki gerçeklik ile bağdaşmadığını savundu.

Kendisine 'Yeni diziyi nasıl buldunuz?' şeklinde sorular geldiğini ifade eden Şimşirgil, "İnanın sevgili dostlar, bana 'Bu dizinin şu ilk iki bölümüne bakarak adı ne olsun hocam?' diye sormuş olsaydınız 'Kuruluş Komedyası' derdim veya 'Bir Osman trajikomik hikayesi' diye ifade ederdim." diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in 'Kuruluş Osman' adlı diziye yönelik eleştirilerinden bir bölüm şu şekilde:

"Driliş Ertuğrul için %90-95 tarih değil demiştim. İnanın sevgili dostlar, bana 'Bu dizinin şu ilk iki bölümüne bakarak adı ne olsun hocam?' diye sormuş olsaydınız 'Kuruluş Komedyası' derdim veya 'Bir Osman trajikomik hikayesi' diye ifade ederdim. Evet maalesef isimlerinin dışında hiçbir doğru bilgi yok. Sadece oradaki isimler hepsi doğru olmasa da bir kısım gerçekleri ifade ediyor. Ama ben ilk iki bölümde tarih göremedim. Doğru tarih göremedim, doğru bir tarih kurgusu göremedim. Gerçekten çok üzücü. Zira adı Osman, adı kuruluş. Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu anlatıyor. 622 sene devam edecek bir devletin temelleri atılıyor. Evet izleyici çok, evet birinci. Ama birinci olmak doğru olmayı göstermiyor. Birinci olmak o işin samimi, ihlaslı yapıldığını göstermiyor. Para için reyting için yapıldığını gösteriyor."

Güncellenme Tarihi : 3.12.2019 18:51

İLGİLİ HABERLER