Yaşam
  • 8.7.2015 11:25

Tarık Akan’a “hakaret” suçundan dava açıldı.

Osman Gökçek’in tweetine tepki gösteren Tarık Akan için savcılık harekete geçti. “Berkin Elvan’ın katili sizsiniz” diyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e, “Melih Gökçek’in kafasında heykele tüküren ve heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı var. Oğlu da aynı mantıktadır” diye cevap Tarık Akan’a “hakaret” suçundan dava açıldı.

''BERKİN ELVAN’IN SONUNUN SORUMLULARI BU ZİHNİYETLERDİR''

Gezi kalkışması sırasında ölen Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü öncesinde, aralarında Tarık Akan’ın da bulunduğu bir grup provokatör sanatçı, “Berkin Elvan için hayatı durdur” başlıklı provokatif bir videoda yer almıştı. Bu filmden sonra Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, bir TV programında, “Başta Tarık Akan olmak üzere asıl provokatörler ve Berkin Elvan’ın sonunun sorumluları bu zihniyetlerdir” demişti.

Tarık Akan da konuyla ilgili Oda TV’ye verdiği röportajda “Melih Gökçek’in kafasında heykele tüküren, heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı var. Oğlu da aynı mantıktadır” demişti. Bu üzerine Gökçekler, Tarık Akan’dan şikâyetçi oldu.

HAKARET DAVASI AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Akan hakkında ‘hakaret’ savıyla dava açtı. İddianamede, Akan’ın düşünce açıklama özgürlüğünün dışına çıktığı savunularak, “Ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük tepki gören, terör nitelikli eylemler gerçekleştiren bir örgüt örneğinden yola çıkılarak yapılan benzetmede eleştiri sınırlarının aşıldığı, eleştiri için gerekli bulunmayan değer yargılarında bulunmasının sövme suçunu oluşturduğu” ileri sürüldü. Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması, 9 Ekim 2015’te görülecek.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:28

İLGİLİ HABERLER