Yaşam
  • 8.9.2006 10:47

TARİKATIN MERKEZİNDE GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLEYECEK!..

HABİP DEMİRCİ
ADIYAMAN  - Ünlü Dünya Güzellik Yarışmaları Organizatörü Suha Özgermi, Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde düzenlenecek olan 'Dünya Medeniyetleri Güzellik Yarışması' (MISS CIVILIZATION OF THE WORLD) sayesinde Kahta İlçesi'nin dünyaya tanıtılacağını söyledi.


'Dünya Medeniyetleri Güzellik Yarışması' için bazı incelemeler yapmaya gelen Dünya Güzellik Yarışmaları Organizatörü Suha Özgermi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy'u makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında yarışmayla ilgili bilgi veren Süha Özgermi, dünyada ilk kez medeniyetler güzellik yarışmasının düzenlendiğini belirterek, "Dünya gazetelerine, televizyonlarına baktığımız zaman İspanya, Fransa ve Belçika gibi birçok ülke dünyanın medeniyeti biziz dünya medeniyetleri bizden çıkmıştır gibi yazılar çıkıyor. Biz bunları araştırdık ve öğrendik ki dünya medeniyetler beşiği Mezopotamya'dır. Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde bunların örnekleri yaşanmıştır. Düzenleyeceğimiz 'Dünya Medeniyetler Güzeli Yarışması'na 28 ülkeyi davet ettik. Hangi ülkeyle görüştüysek olumlu cevaplar aldık. Bunların tamamının katılımını bekliyoruz. Bu yarışmamız, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan, 2 bin 206 metre yükseklikte bulunan kraliyetler ve tanrılar tahtı Nemrut Dağı'nın eteklerinde bulunan Kahta'da yapılacaktır. İnanıyorum ki dünya medeniyetlerinin fışkırdığı Mezopotamya'da, dünyaya Türkiye'mizin ne derece barışçıl, sevgili dolu ve dünyaya katkıda bulunacağımızı da bu vesileyle göstereceğiz" dedi.


Yarışmaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de katılım olacağını ifade eden Özgermi, "Bu yarışmaya katılacak ülkeler arasında en çok önemsediğim ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Kıbrıs'ta düzenlenen bir yarışmayla buraya gelecek güzelimiz belli oldu. Kıbrıs'ın önemi hepimiz için büyük olduğundan bu yarışmaya Kıbrıs'ın katılımasının önemini biliyoruz. Bu yarışmaya Fransa, Almanya İsveç ve Hollanda gibi birçok ülkeden güzeller katılacaktır. Bu vesileyle Güney Kore ilk kez Türkiye'de bir Dünya Güzellik Yarışması'na katılacaktır. Yarışmadaki jüri üyelerimizde Türkiye'nin seçkin insanları arasından seçilmiştir. Davetlilerimiz arasında Fenerbahçe'nin eski Başkanı Ali Şen, Nemrut Dağı'nda en güzel kızımızdan birine tacını takacaktır. Turizm Bakanı'nın da katılımını bekliyoruz ve yarışmaya birçok ünlü isim katılacaktır" diye konuştu.


ATSO Başkanı Zafer Ersoy ise, bu yarışmanın Kahta'da yapılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Uluslararası standartları taşıyan Dünya Medeniyetler Güzellik Yarışması'nın Kahta'da yapılması hepimizi sevindirmiştir. Bu güzellik yarışması dünya platformunda Adıyaman ve Kahta'nın turizm potansiyelini ve sosyal kültür yapımızın ne kadar iyi olduğunu gözler önüne serecektir. Yarışma, bu bölge kültürünün Arap kültürüne değil batı kültürüne dönük olduğunu ifade edecektir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


'Dünya Medeniyetler Güzeli Yarışması'na, Bulgaristan, Arnavutluk, Macaristan, Romanya, Kosova, Makedonya, Ukrayna, Letonya, Norveç, İsveç, Fransa, Monaco, Luksemburg, Hollanda, Almanya, Hırvatistan, Danimarka, Mısır, Güney Kore, Azerbeycan, Çin, Surinam, Polonya, Belçika ve Yunanistan gibi ülkelerden güzeller katılacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:38

İLGİLİ HABERLER