Asayiş
  • 2.7.2024 11:31

Tecavüz nedeniyle Suriyelilerin iş yerini yakan provokatör tecavüzden sabıkalı çıktı

Kayseri'deki taciz olayının ardından yakalanan şüpheli tutuklandı
Bakan Yerlikaya, Kayseri'de Suriye uyruklu kişinin akrabası olan bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, olayın ardından yasa dışı hareket eden 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Cinsel istismarda bulunan şüpheli tutuklandı.
Kayseri'de insanların evlerini yaktıkları için gözaltına alınan 73 kişinin 40'ının uyuşturucu gasp tecavüz ve hırsızlıktan sabıkalı oldukları anlaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki olayla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, Suriye uyruklu I.A'nın akrabası olan Suriye uyruklu bir kız çocuğunu taciz etmesinin ardından çevredeki vatandaşlardan tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildiğini duyurdu.

Yerlikaya, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Olayın ardından yasa dışı hareket ederek, Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar veren 67 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Bakan Yerlikaya, "Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır" dedi.

Vandallık devam ediyor

Danışmentgazi Mahallesi'nde meydana gelen olayları diğer mahallelere taşımak isteyen 15-25 yaş aralığındaki genç grupları Kılıçaslan Mahallesi'ndeki Suriyelilere ait işyerlerine zarar vermeye devam ediyorlar.

Suriyellerin yoğun yaşadığı mahallelerden biri olan Kılıçaslan Mahallesinde Suriyelilere ait olan bazı işyerleri bu genç gruplar tarafından tahrip edilmeye devam ediyor.

Slogan atarak yürüyen elleri sopalı genç grup sloganlarla Suriyelilere ait işyerlerine zarar veriyorlar.

Sahabiye'de tansiyon yükseldi

Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli uyruklu bir şahsın çocuğa cinsel istismarda bulunması sonrası çıkan gerginlikler sürüyor. Sahabiye Mahallesi'ne giren kalabalık bir grup, Suriyeli esnafların dükkanlarına, ailelerin bulunduğu apartmanlara taşlarla saldırdı. 

Dün, Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir şahsın, çocuğa cinsel istismarda bulunması sonucu Kayseri’nin pek çok noktasında vatandaşlar tepki göstermek adına toplandı. Cinsel istismar olayının ardından kent genelinde tansiyon yükseldi.
Toplanan kalabalık, Sahabiye Mahallesi’nde bulunan Suriyeli esnafların dükkânlarına saldırdı. Öte yandan Suriyeli ailelerin yaşadığı apartmanlara da saldırılarda bulunuldu. Mahalleye polis ekipleri sevk edildi, kalabalığın dağılması adına ekiplerin çalışmaları sürüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 2.7.2024 11:37

İLGİLİ HABERLER