"Tek vatan, tek devletiz, tek bayrak tek milletiz''
ANTALYA - Kılıç, Döşemealtı ilçesindeki Düzlerçamı mesire alanında düzenlenen 2013 Gençlik Kış Kampı'nı ziyaret etti. Coşkulu gençler tarafından karşılanan Bakan Kılıç, gençlerle sohbet etti.
Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, gençliğin daha önce ihmal edildiğini, ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlere yönelik yeni hizmetler yaptıklarını, atılımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yaz ve kış dönemlerinde gençlere yönelik kamplar düzenlemeye başladıklarını dile getiren Kılıç, bu kış kamplarında 3 bin 500 gencin Antalya'da misafir olduğunu belirtti.
Gençlerin coşkularının, sevinç çığlıklarının bakanlık olarak doğru bir hizmet yaptıklarının göstergesi olduğunu ifade eden Kılıç, ''İnşallah gelecek yıl bu sayıyı 10 katına katlarız. 35 bin gencimizi Antalya'da ya da Muğla'da buluştururuz'' diye konuştu.
Anadolu'nun topraklarının bereketli olduğunu, ekilen tohumların çürümediği vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:
''Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Biz Antalya'da sizlerle tarlada iz bırakmaya gayret ediyoruz. Anadolu'nun bereketli topraklarına tohum ekiyoruz. Sizlerle suyunu vereceğiz, gübresini vereceğiz, büyümesini sağlayacağız. Bu sayede iz bırakacağız. Vakti saati geldiğinde de iz bıraktığımız harman yerine gitmeye yüz bulacağız.''
Kampa Türkiye'nin değişik yörelerinden gençlerin geldiğini ve sevgi tohumları ektiklerini anlatan Kılıç, bu sevgi tohumlarının büyüyeceğini, yeşereceğini ve bereketli topraklarda kök salarak ulu bir çınar haline geleceğini kaydetti.
Kampta gençlere eğitimler verildiğini, sunumlar yapıldığını, geleceğe yönelik hedefler belirlendiğini söyleyen Kılıç, gençlerin burada öğrendiklerini unutmamalarını istedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençleri sözde değil, özde değer verdiklerini, bunu da bu hizmetlerle gösterdiklerini vurgulayan Kılıç, ''Bu kamp döneminde beğenmediğiniz yemekler çıkmış olabilir, belki lider kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, ablalarımızın bazı davranışları size dokunmuş olabilir. Kendilerini ifade edememiş olabilirler. O serden değildir, bir kabahat varsa liderlerden değil, bir kabahat varsa otelin aşçısından değildir. O kabahat Suat abinizdendir, beni affetmenizi istiyorum'' diye konuştu.
Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerinin olduğunu, bunları bugünün gençleriyle başaracaklarını dile getiren Kılıç, gençlerle yürüdükleri takdirde gerek ülkenin gerekse milletin bileği bükülemez bir güce sahip olacağını vurguladı. Türkiye'nin 2071 yılına yönelik hedefler koyduğunu anlatan Kılıç, şöyle konuştu:
''Cumhuriyetçilik, milliyetçilik lafla olmuyor, çok çalışmak lazım, geceleri gündüzlere katmak lazım, uykusuz günler geçirmek lazım. Deli gibi kitap okumak lazım. Bilgiyle, bilimle buluşmak lazım. Çevreyle ve toplumla ilgili nesiller olmak lazım. Yan gelip yatan değil çalışmak için fırsat kollayan gençler olmak lazım. Geleceğin Türkiye'sini bizlerle inşa etmeye hazır mısınız-''
Gençlik projelerinde gençleri doğuyla batıyla buluşturduklarını kaydeden Kılıç, bunu Türk gençlerinin Türkiye'nin her yerini görmesini istedikleri için gerçekleştirdiklerini bildirdi. Doğuda yetişen gencin Çanakkale'ye gittiğinde orada doğum yeri Diyarbakır, Gazze, Makedonya, Üsküp, Bosna yazan mezar taşlarını, Osmanlı coğrafyasının bütün milletlerini göreceklerini dile getiren Kılıç, Şanlıurfa'ya giden gençlerin de Hz. İbrahim'e makam ve mekan olan peygamberler diyarını göreceklerini kaydetti.
Kamptaki arkadaşlarını ve yaşanan güzellikleri unutmamalarını isteyen Kılıç, sevgilerine yeni halkalar ilave etmelerini istedi. Gençlerin bu milletin geleceğinde söz sahibi olacaklarını ifade eden Kılıç, ''Farklı pencerelerden bakabilirsiniz. Hiç kimse annesinden duyduğu ilk ninninin dilini tayin etmedi, hiç kimseye nerede doğacağı sorulmadı. Ana diliniz ne olacak diye sorulmadı. Ama hepimiz eşitiz. Hayata hangi pencereden bakıyor olursak olalım Samsun'da, Diyarbakır'da, Mardin'de aynı şeyi söylüyoruz. Biz tek vatan, tek devletiz, tek bayrak, tek milletiz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından gençlerle bir araya gelen Bakan Kılıç, kamp alanını gezdi. Bakan Kılıç, burada hedef tahtasına ok da attı.
''Düşmanlık tohumları"
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışanlar o düşmanlık tohumunun gençler tarafından süratle çürütüldüğüne tanıklık edecekler. Milli birlik ve kardeşlik sürecine ilişkin söylemlerimiz toplumda, özellikle gençler arasında karşılığını buldu'' dedi.
Kılıç, Gençlik Kış Kampı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin ''Çözüm Süreci''ne yönelik sorusu üzerine Bakan Kılıç, 3 bin 500 gencin Antalya'da kampta olduğunu hatırlatarak, kampa 81 ilden gençlerin katıldığını söyledi. Türkiye'nin her ilinden gençlerin birlik ve beraberlik örneği sergilediklerini vurgulayan Kılıç, gençlerin halayı, zeybeği, horonu birlikte oynadığını, İstiklal Marşı'nı da birlikte okuduklarını kaydetti.
Gençlerin sevgi atmosferinde birbirleriyle kucaklaştığını anlatan Kılıç, şunları söyledi:
''Ortaya Türkiye fotoğraf koydular. Diyarbakır burada, Hakkari burada, Mardin burada, Samsun burada, Rize, Trabzon, Muğla, Antalya burada... Konya, Kayseri burada, fotoğraf bu. Düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışanlar o düşmanlık tohumunun gençler tarafından süratle çürütüldüğüne tanıklık edecekler. Milli birlik ve kardeşlik sürecine ilişkin söylemlerimiz toplumda, özellikle gençler arasında karşılığını buldu. Gençlerimiz biliyorlar ki doğduklarında kulaklarına okunan ilk ninni dilini tayin etmek gibi, ana dilini tayin etmek gibi bir hakları olmadı. Hiçbirimize bu yöndeki tercihimizin ne olduğu sorulmadı. Ama bundan sonrasına ilişkin yaşam tercihlerimizi rahatlıkla belirleyebiliriz. Bu toplumun insanları, bu ülkenin insanları birlikte yaşama tercihini binlerce kez ortaya koydu, bugün bir kez daha ortaya koyuyor. Gençlik kampları bunun en bariz göstergesi. Gençler arasındaki bu kardeşlik iklimi bütün topluma örnek olacak, oluyor da zaten.''
Bakan Kılıç, ileriki günlerde gençlerin sayesinde akılların bile alamayacağı nitelikte büyük ve güzel şeylere imza atılacağını bildirdi.
-Bir aylık maaşını engellilere bağışladığını açıkladı-
Bir gazetecinin ''Akşam Acun Ilıcalı'nın engellilere yönelik yaptığı programa telefonla katıldınız ve siz de katkıda bulundunuz, bundan bahsedebilir misiniz-'' değerlendirmesi üzerine Kılıç, programı geç vakitte tesadüfen fark ettiğini ve telefonla bağlandığını söyledi.
Toplumsal duyarlılık ve gönüllülük meselelerine çok hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, sözlerine şöyle sürdürdü:
''Orada da toplanan parayı devletin tek kalemiyle, tek seferde vermesi mümkün, ama önemli olan her şeyi devletten beklemek değil, toplumun duyarlılık dinamiklerini harekete geçirebilmek. O anlamda Acun'un yaptığı işi çok doğru bir iş olarak değerlendirdim ve telefonla bağlandım. Devletin parasıyla konuşmadım. Devletin parasıyla da konuşabilirdik çok rahat, ama kendi adıma kendi şahsi hesabımdan bir aylık milletvekili maaşımı, bugün pazar, yarın banka şubeleri açıldığında hesaba geçirmiş olacağız.''
Bu davranışla kampanyanın güvenilirliğini göstermek istediğini anlatan Kılıç, devletin parasıyla bu işleri yapmanın kolay olduğunu, ancak kendi imkanlarıyla da bu işlerin yapılabileceğinin mesajını vermek istediğini bildirdi.
Her gönüllülük hareketine karınca kararınca katkı sağlayamaya gayret ettiğini dile getiren Kılıç, ''Çünkü bu duyarlılığın toplumda yaygınlaşması lazım'' dedi.