Dünya
  • 7.9.2024 21:38

Tel Aviv'de Ben Gvir canisine saldırı

İsrailliler Tel Aviv'de "Ben Gvir"e saldırdılar, onu sahilden kovdular ve "terörist" olarak nitelendirdiler (video)  

6 Eylül 2024 Cuma günü İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Tel Aviv'de bir plajda İsrailliler tarafından saldırıya uğradı ve burada kendisini sınır dışı etmeye çalışan İsrailliler, "Sen bir katilsin... Sen bir teröristsin" diye bağırdılar. .”

Israeli settlers blame Ben-Gvir for Jerusalem synagogue attack

Sosyal medyada dolaşan bir video, İsraillilerin Ben Gvir'i aile üyeleriyle birlikte Tel Aviv'deki bir plaja geldikten sonra sınır dışı ettiğini gösteriyor.

Videoya göre İsraillilerden biri Ben Gvir'e, "Sen bir katilsin. Sen bir teröristsin ve senin yüzünden Gazze'de kaçırılan insanlar ölüyor. Sen nasıl sahilde yürümeye cesaret edersin" diye bağırıyordu.

Itamar Ben Gvir, the ultra-nationalist accused of stirring up violence in  Jerusalem

Ben Gvir'e hitaben şunları ekledi: "Sen bir katilsin, sen katil bir teröristsin, bu senin gerçeğin. Gazze'de kaçırılanların hepsi senin yüzünden Gazze'de ölüyor."

İbranice "Walla" haber sitesi, "İsrailli bir kadının tutuklanmadan önce Ben Gvir'e kum attığını" belirtti. Devreye giren polisler Siyonist katili halkın elinden aldı..

Ben Gvir, "X" platformundaki paylaşımında olayla ilgili şu yorumu yaptı: "Bugün ailemle birlikte birkaç saatliğine Tel Aviv sahiline vardım ve küçük bir grup solcu gösterici bana bağırmaya ve beni gösteriye davet etmeye başladı. Burayı terk etmeleri onların hakkıdır, bu ifade özgürlüğüdür ama plaj babalarının değildir.”

Şöyle devam etti: "Aynı zamanda üzerime bir avuç kum atan, küçük çocuklarımın yanından geçen bir kadının yakalanmasında kararlı davranan polis ve güvenlik görevlilerine de teşekkür ediyorum. Şiddet kırmızı çizgidir."


İsrail ve Hamas, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğu ve ABD'nin desteğiyle, Gazze'de ateşkes anlaşması ve esir değişimi konusunda aylardır bocalayan dolaylı müzakereler yürütüyor.

Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in de aralarında bulunduğu aşırı sağcı bakanlar, Benjamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinden çekilme ve savaşı sona erdirecek bir anlaşmayı kabul etmesi halinde hükümeti devirme tehdidinde bulunuyor.

İsrail, Amerika'nın mutlak desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye savaş yürütüyor; düzinelerce kişinin ölümüne yol açan büyük yıkım ve kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 135.000'den fazla Filistinli ölü ve yaralı, 10.000'den fazlası da kayıp durumda. çocuklar.



 

Güncellenme Tarihi : 7.9.2024 21:16

İLGİLİ HABERLER