Gündem
  • 20.8.2024 21:55

Tel Aviv'deki bombalı saldırıyı HAMAS üstlendi

Tel Aviv'de bir kamyonun içinde patlayıcının patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. İşgal polisi ve Şin Bet olayla ilgili soruşturma yürütüyor.


İsrailli yetkililer, Tel Aviv'in merkezinde meydana gelen kamyon patlamasında bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını belirtirken, İsrail İç Güvenlik Servisi'nin (Shin Bet) patlamanın nedenine ilişkin soruşturma yürüttüğünü bildirdi.

İsrail Ordu Radyosu polisin, Tel Aviv'deki araç patlamasında ölen kişinin vücudunda patlayıcı taşıdığını, kimliğinin ve kazanın nedenlerinin belirlenmesi için soruşturmaların sürdüğünü aktardı.


Maariv gazetesi, İsrail polisinin Tel Aviv'deki patlamanın patlayıcı maddeden kaynaklandığını söylediğini aktardı.

"Israel Today" gazetesi, Shin Bet'in soruşturma hattına girmesi nedeniyle Tel Aviv'de meydana gelen ve bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına yol açan patlamanın arka planının ulusal olabileceğini söyledi.

Bu, resmi yayın otoritesi de dahil olmak üzere İsrail medyasının daha önce patlamanın arka planının suç olduğunu söylemesine rağmen gerçekleşti.

İsrail polisi ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Patlama sonucu araçta patlayıcı patladı, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi öldü, bir kişi de orta derecede yaralandı."

"Tel Aviv bölgesinden kuvvetler kaza mahalline geldi ve Ayalon bölgesi komutanı bölgedeki durumla ilgili bir değerlendirme yapıyor."

Hamas üstlendi

Olayın sorumluluğunu Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları üstlendi.

Kassam Tugayları'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kassam Tugayları, Kudüs Seriyyeleri ile birlikte dün akşam 'Tel Aviv' şehrinde gerçekleştirilen fedai eyleminin sorumluluğunu üstlendiğini duyuruyor. Kassam Tugayları, işgalci rejimin katliamları, sivillerin zorla yerlerinden edilmesi ve suikast politikaları sürdüğü sürece fedai eylemlerinin işgal altındaki topraklarda tekrar gündeme geleceğini vurguluyor

Güncellenme Tarihi : 20.8.2024 22:07

İLGİLİ HABERLER