Asayiş
  • 13.9.2024 17:29

Telefon kayıtlarına ulaşıldı, amca apar topar adliyeye getirildi

Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada aralarında anne ve ağabeyin de bulunduğu 8 zanlı daha tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Öte yandan Türkiye'nin kanını donduran olayda anne, baba ve ağabeyinin ifadeleri ortaya çıktı. Savcılıkta verilen ifadelerde anne, "Narin beni ve amcayı kesinlikle görmedi" derken baba, "Suçlu eşimse de kardeşimse de cezalandırılsın" ifadelerini kullandı. Anne Güran ilk ifadesinde eltisi H.'nin saat 16.00 sıralarında eve geldiğini beyan etmesine rağmen sonraki ifadesinde 15.15'te beraber oturduklarını söylemesi ile ilgili soruya da yanıt verdi. Öte yandan Narin'in tutuklu amcası Salim Güran'ın silinen bazı telefon kayıtlarına ulaşıldı. Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

SALİM GÜRAN ADLİYEYE GETİRİLDİ

Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada, otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulununca gözaltına alınıp 2 Eylül’de tutuklanan amcası Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi. Amca Güran’ın adliyedeki işlemleri sürüyor.

BAZI TELEFON KAYITLARINA ULAŞILDI

Tutuklu amcanın bazı telefon kayıtlarına ulaşıldı.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova şu ifadeleri kullandı: Görüşmelerini, yazışmalarını silmişlerdi. Bunlara ulaşılmaya çalışıyordu. WhatsApp'la görüşmüşlerdi bir sonuç çıkmamıştı. WhatsApp yazışmaları değil bazı görüşmeleri geri getirildi. İncelenen kayıtlardan biri 15.52'deki bir telefon konuşması. Ramazan Atasoy arasında geçen bir telefon görüşmesi. Burada 2 önemli aşama var. Adli tıp sonucu ve ele geçirilen telefon kayıtları. Amca işte bunları tamamen silmişti. Ramazan Atasoy'la yaptığı Kürtçe konuşma çözümlenmeye çalışılıyor.

YENİDEN GÖZALTINDA

Narin Güran soruşturmasında 15 yaşının altında olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ramazan Atasoy için yeniden gözaltı kararı verildi. Karar sonrası Ramazan Atasoy tekrar gözaltına alındı. Narin'in tutuklanan amcası Fuat Güran'ın eşi H.G. de ifadesine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

'ADLİ TIP İNCELEMELERİ ZAMAN ALACAK'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin soruşturmasıyla ilgili son durumu anlattı:

Deliller toplanmaya çalışıldı, şüpheli şahısların ifadeleri alındı, tutuklamalar gerçekleşti. Şu anda 10 kişi tutuklu. Narin kızımızın naaşından elde edilen 91 doku örneği incelemeye tabii tutuldu. biraz zaman alacak incelemeler, bunlar neticesinde bir takım veriler ortaya çıkacak. Savcılarımız ifadeleri değerlendirecek. Titizlikle biz de takip ediyoruz.

Narin evladımızı katleden canilerin bir an önce bulunması ve hesap vermesiyle ilgili milletçe beklenti içine girdik. Adli tıp incelemeleri de devam ediyor, ifadelerden yola çıkarak birtakım değerlendirmeler yapacak savcılarımız. Soruşturma gizli, ifadeler basında televizyonlarda değerlendiriliyor. Bazı değerlendirmelerin sakıncalı olabileceğini söylemek istiyoruz.

Narin kızımızı katledenlerin en ağır cezaya çarptırılması hepimizin temennesi. Soruşturmanın selametini etkileyebilecek, delilleri etkileyebilecek bir takım beyanlardan kaçınmak lazım. İnşallah soruşturma bir an önce tamamlanır. Narin evladımızın katillerini bulmak için yargımıza her türlü desteği vermek için çalışıyoruz.

 ‘EŞİM SALİM GÜRAN’DAN ŞÜPHELENDİM’

Amca Salim Güran’ın eşi Melek Güran ise ifadesinde, ‘Eşimin kullandığı araç aslında kardeşi olan Fuat Güran’ın ancak kendisi Van’da olduğu için aracı Salim Güran kullanıyordu. Narin’in DNA’sının tespit edildiği bu aracı sadece eşim Salim Güran ve oğlum Devran Güran kullanıyordu. Aracı gün boyu Salim Güran kullandı. Eşim Salim Güran’dan şüphelendi. Başka şüpheleneceğim kimse yok.’ dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 13.9.2024 18:16

İLGİLİ HABERLER