Dünya
  • 25.6.2021 00:59

THODEX'in Güney Afrika versiyonu! Dünyanın en büyük 'Bitcoin' vurgunu

Güney Afrika'da hizmet veren Africrypt isimli bir kripto para borsasının sahibi iki kardeş, 69 bin Bitcoin'le kaçıp kayıplara karıştı. Yaşanan olay, dünyanın en büyük kripto para hırsızlığı olarak lanse ediliyor.

Türkiye'de geçtiğimiz aylarda THODEX isimli bir kripto para borsasının başındaki Faruk Fatih Özer isimli şahıs, yatırımcıların parasını alarak yurt dışına kaçmıştı. Benzeri olay Güney Afrika'da da yaşandı.

KÜÇÜK BÜRO AÇTILAR

Ameer Cajee ve küçük kardeşi Raees Cajee, 2019 yılında "Africrypt" isimli bir uygulama geliştirdi. Bu iki kardeş, bu uygulamayı ülke genelinde popüler hale getirmeyi başardıktan sonra küçük bir büro açtı.

Yatırımcıya güven veren iki kardeş, daha sonra 69 bin adet Bitcoin ile firar etti. 69 bin gibi büyük miktarda Bitcoin, daha önce hiçbir vurgun olayının konusu olmamıştı.

Bu yüzden kardeşler, tarihin en büyük Bitcoin vurgunu olarak kayıtlara geçmiş durumdalar. Dolandırıcılık kapsamında mağduriyetler nisan sonu mayış başı başlıyor.

Sonrasında ise bir daha haber alınamıyor. İlk mağduriyetler yaşanırken 2 kardeşin cebine koyduğu miktar neredeyse 4 milyar doların üstünde bir rakam.

ORTADAN KAYBOLDULAR

ORTADAN KAYBOLDULAR

Africrypt yöneticisi “Amir Keiji ve kardeşi Race Keiji” kullanıcı fonları ile ortadan kayboldu. Yöneticiler bu fonları Blockchain’de Bitcoin kullanarak bir havuzda topladılar.

Bitcoin'in en yüksek seviyesinde meydana gelen olayda kardeşlerin mağdur yatırımcılarla iletişime geçerek onları ikna etmeye çalıştığı ifade edildi.

YALAN UYDURUYOLAR

YALAN UYDURUYOLAR

Siber saldırıya uğradıklarını ileri sürülürken, 2 kardeş mağdurlara polise gidilmesi durumunda bilgisayar korsanlarının çalınan Bitcoin'leri vermeyecekleri konusunda yalanlar uydurdukları da ortaya çıktı. Yetkililer konuyla ilgili incelemenin devam ettiğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2021 01:06

İLGİLİ HABERLER