Asayiş
  • 30.6.2004 00:08

THY UÇAĞI'NDA PATLAYAN BOMBANIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!..

ADNAN SULAR
İSTANBUL (İHA) - THY'nin İzmir-İstanbul seferini yapan "Rize" isimli uçağında meydana gelen patlamaya neden olan maddenin sıvı asit karışımından oluşan el yapımı bir bomba olduğu belirlendi. Emniyet kaynaklarından, bu tür bombanın MLKP isimli terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrenildi.


THY uçağında meydana gelen patlama ile ilgili soruşturmayı derinleştiren Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele görevlileri patlamaya neden olan maddenin C-4 isimli patlayıcı olmadığını, patlayıcının sıvı asit karışımından oluşan el yapımı bir bomba olduğu bilgisine ulaştı.

 Bu tür bombalarla sık sık karşılaşıldığını hatırlatan emniyet kaynakları, bu tarzda bombaların şu ana kadar MLKP örgütü tarafından kullanıldığını göz önünde bulundurarak, olayın arkasında aynı örgütün olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Bombanın el yapımı ve çok basit üç dört maddeden ve karışımdan yapıldığı tespit edildi.

Ayrıca bombanın ana maddesini ise asitten oluştuğu belirlendi. Uçakta infilak eden patlayıcının da aynı asit maddesinin patlamaya dönüştüren sarı patlayıcı sıvı madde mekanizma ve ufak bobin tellerinden oluşturularak hazırlandığı tespit edildi. Emniyet yetkilileri bu tarz patlayıcı maddelerin tahrip gücünün çok az olduğunu belirterek, patlamanın havada uçuş halinde iken gerçekleştirilmesi durumunda da aynı etkiyi göstereceğini söylediler.

Panik ve korku verme amacıyla kullanıldığı tespit edilen bu tür patlayıcıların tahrip gücünün sadece konulduğu bölgede etkili olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER