Gündem
  • 21.9.2024 11:21

Timsah büyüklüğünde turna balığı yakalandı

Teksas'ta timsah büyüklüğünde turna balığı yakalandı 

Ünlü balıkçılık rehberi Paul Myers'ın müşterisi Emily Song, 2,5 metre uzunluğunda ve 1,2 metre çevresi olan inanılmaz büyüklükte bir turna balığı yakaladı . Olay, 31 Ağustos akşamı Teksas'ta özel bir plajda yaşandı.

Nearly 300-Pound Alligator Gar Should Break World Record | Outdoor Life

Zırhlı pike (gar, gaspar, timsah gar, sargan), balık gövdesi ve timsah yüzü olan, haklı olarak balığın en eski temsilcilerinden biri olarak kabul edilen ve pratik görünümü zamandan beri değişmeden kalan bir yaratıktır. dinozorlar

Bir devle destansı bir savaş

Bundan önceki en büyük balığı 2,7 kg'lık levrek olan Song, yaklaşık 30 dakika boyunca turna balığı ile mücadele etti. Balık birkaç güçlü sarsıntı yaptı, ancak güçlü bir kanca ve balıkçının ısrarı sayesinde sığ suya çekilmeyi başardı.

Kentucky man reels in likely world-record alligator gar from Texas river |  FOX 13 Tampa Bay

Kirkland, Weston'ın yaklaşık üç saatlik bir mücadelenin ardından garı yakalamayı başardığını ve bu vahşi canavarı 6 kiloluk bir misinayla yakaladığını söyledi. Özel bir şey yakaladıklarını anlayan ikili, balığı tartmak için hızla kıyıya doğru yola koyuldu. Kirkland, "Tartı giderek daha da yükseldiğinde ikimiz de şok olmuş bir ifadeyle baktık," dedi. Gar'ın ağırlığı 283 pound'du, fotoğraflarda görüldüğü gibi ve uzunluğu 8 feet'ten fazlaydı. Kirkland ve Weston, belgeleri Uluslararası Oyun Balığı Birliği'ne gönderdi. Balık sertifikalandırılırsa, 1951'de belirlenen dünya rekoru timsah garı tüm takım rekorunu kıracak. Kirkland, "Oltacı ve dünya rekoru avcısı Art Weston ve ben, 72 yıldır hiçbir timsah avcısının başaramadığını başardık... Rio Grande Nehri kıyısında yıllar önce kırılan tüm takımlarla balık avlama dünya rekorundan daha büyük bir balık yakaladık" dedi. "Yalan söylemeyeceğim, ikimiz de zıpladık," diye ekledi. Videoda, Kirkland ve Weston'ın garın ağırlığını, uzunluğunu ve çevresini kontrol ettikten sonra balığı tekrar suya bıraktığı görülüyor. Timsah garları , McClatchy News'in bildirdiğine göre, balıkçılar tarafından genellikle boyutları ve görünümleri nedeniyle değer verilen tarih öncesi bir balıktır. Korkutucu isimlerinin ima ettiği şeye rağmen, timsah garları insanlar için hiçbir tehdit oluşturmaz.

Kaydedin mi, kaydetmeyin mi?

Myers, turna balığının ağırlığının yaklaşık 136 kg olduğunu tahmin etti, bu da onu potansiyel olarak bir dünya rekoru haline getirebilir. Ancak balıklar IGFA onaylı bir lider tarafından tartılıp kullanılmadığı için resmi bir kayıt talep edilemez. Yine de Myers bunun bir kadın tarafından yakalanan en büyük timsah turna balığı olabileceğine inanıyor.

Unutulmaz bir balık tutma akşamı

Song, dev balığı serbest bıraktıktan sonra sabah saat 3'e kadar balık tutmaya devam etti ve sekiz adet daha küçük timsah turna balığı daha yakaladı. Myers, avın tam yerini açıklamıyor ancak bunun Harris County'deki Galveston Körfezi'ne boşalan acı bir dere olduğunu ima ediyor.

Bu durum, balıkçılığın inanılmaz sürprizler ve unutulmaz deneyimler getirebileceğini bir kez daha kanıtlıyor ve doğal kaynakların korunmasının önemini de vurguluyor.

Güncellenme Tarihi : 21.9.2024 11:41

İLGİLİ HABERLER