Gündem
  • 10.10.2007 00:08

TOPTAN'DAN HÜKÜMETE İNCE 'TERÖR' MESAJI!..

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Hükümet, Silahlı Kuvvetleriyle, Cumhurbaşkanımızla görüşmek suretiyle, terörü önleme adına ne yapılması lazım geliyorsa onu yapacak kararlılık içerisindedir. Hükümete güvenelim'' dedi.
      TBMM Başkanı Toptan, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının, WOW Hotel'de düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katıldı.
      Yemeğin ardından, ''Mevlana'nın İzinde Barış ve Hoşgörü Olimpiyatı''nda dünya ikinciliğini kazanan Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu öğrencisi 9 yaşındaki Yağmur Turan ile Avcılar Fatih Koleji öğrencilerinin gösterisinden sonra sahnede oluşturulan Türkiye haritası üzerinde konuşmasını yapan Toptan, 15 askerin şehit düşmesinin üzüntüsü içinde olunduğunu söyledi.
      Toptan, şunları kaydetti:
      ''İçimizin dağlandığı günlerden geçiyoruz. Yeryüzüne sevgilerin yağdığı bir mübarek ayda fidan gibi çocuklarımızın hain pusulara düşürülmek suretiyle öldürülmesi, sebebi ne olursa olsun anlaşılabilir, affedilebilir, hazmedilebilir bir şey değildir. Bunu yapanlar, Türkiye'de bu yolla demokrasinin kesilebileceğini hesap ediyorlarsa, tam tersine Türkiye bunların hepsinden dersler çıkararak demokrasisini daha çok geliştirmek, daha ileriye götürmek, insan hakları ve özgürlükler alanını daha çok geliştirmek ve demokrasisini Cumhuriyetinin üzerine bir taç olarak koyma kararlılığından bir santim geri gitmeyecektir. Bu vahşeti işleyenler, bu yolla Türkiye'nin zaafa uğraması, Türkiye'nin bir çakıl taşının bu yollarla başka yerlere götürülebileceği hesabını yapıyorlarsa, Silahlı Kuvvetleriyle, milletiyle, çocuğuyla, genciyle, kadınıyla topyekun bu devlet nasıl kurulduysa, bilinsin ki bu millet aynı heyecanın içerisinde bir çakıl taşını vermemek için canını vermeye kesinlikle kararlıdır. Bu vahşeti işleyenler, şayet bu yolla Türkiye'nin geleceğini, aydınlık yarınlarını gölgelemek, karartmak gibi bir hesap içindeyseler, yanılıyorlar. Fethullah Gülen hoca efendinin dediği gibi; Gelecekte medeniyetin bir reji odası olacaksa, o odada bizim bu çocuklarımız olacaktır.'' Toptan, bütün semavi dinlerin ve bütün yaygın inançların sevgi üzerine kurulduğunu ve sevgiyi öğütlediğini belirterek, bunun tek istisnasının terör olduğunu kaydetti.
      Terörün sevgisi ve hoşgörüsü olmadığını ifade eden Toptan, ''Onların kalplerinin köşesinde Yağmur'un söylediği dizelerden bir gram yok mu? Nasıl öldürebiliyorlar? Nasıl canlara kıyabiliyorlar? İnsanların sevgi etrafında toplanmaya çalıştığı bir modern çağda nasıl bunu yapabiliyorlar? Ama biz hoşgörü ve sevgiden vazgeçemeyiz. Hoca efendinin dediği gibi, biz o adımları atmaya devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki atılacak her adıma koşarak gelecek milyonlarca insan vardır'' diye konuştu.
     
     SINIR ÖTESİ OPERASYON
      Toptan, iftar yemeğinden ayrılırken gazetecilerin, ''sınır ötesi operasyon konusunda tezkere hazırlığına'' ilişkin haberlerle ilgili soruları üzerine, ''Ayrıntıyı bilmiyorum. Alınan kararı şimdi sizlerden duydum. Onu görmeden bir değerlendirme yapmam mümkün değildir. Ama Hükümet, Silahlı Kuvvetleriyle, Cumhurbaşkanımızla görüşmek suretiyle, terörü önleme adına ne yapılması lazım geliyorsa onu yapacak kararlılık içerisindedir. Hükümete güvenelim'' şeklinde konuştu.
      Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Gülerce de dünyada hoşgörü ve diyaloğun aleyhinde gelişmeler yaşandığına dikkati çekti.
      Gülerce, eğer sevgi yoksa, diyalog ve hoşgörü için yola çıkmanın bir anlamı olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
      ''Eğer yaratılanı yaradandan ötürü sevemiyorsanız, yol katetmeniz mümkün değildir. Bu ülke hepimizin. Birbirimizin inançlarını küçümsemeden diyalog ve hoşgörü içerisinde olmalıyız. Diyalog çileli bir yoldur. Oyunlara gelmemek, dikkatli olmak lazım. Diyalog çabalarının sekteye uğraması morallerimizi bozmamalıdır.'' Gülerce, Türkiye'de bazı kesimlerin, kendi bünyesinde olmayan yapıları meşru saymadığını ifade ederek, ''Onlara sesleniyoruz ki bundan böyle Türkiye ve dünyada demokrasiden dönüş yoktur. Herkes hesabını ona göre yapsın'' şeklinde konuştu.
      Şırnak'taki hain saldırıyı da kınayan Gülerce, ''Ateş, düştüğü yeri değil, tüm Türkiye'yi yakıyor. Bu acıları bizlere yaşatanları, gizli güçlerin emellerine alet olanları Allah'a havale ediyoruz. Bunları yapanlar ve yaptıranlar, bilsinler ki bizim birliğimizi, kardeşliğimizi kimse bozamayacaktır'' dedi.
      Gecede daha sonra, Vakfın kurulduğu 1994 yılından bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verildi.
      İftar yemeğine, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, basın, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER