Spor
  • 21.3.2024 14:03

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası camia ikiye bölündü!

Süper Lig'in 30. haftasında karşı karşıya gelen Trabzonspor ile Fenerbahçe, maç sonrası yaşanan olaylardan dolayı karşı karşıya geldi. Sahaya inen taraftarlar ve Fenerbahçeli oyuncularla ile birbirine girerken olaylara karışan taraftarlardan bazıları tutuklandı. Gözler, Fenerbahçe kongresine çevrilirken, sarı-lacivertli ekibin ligden çekilip çekilmeyeceği merak ediliyor. 

Süper Lig'de Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olayların ardından gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. PFDK, olaylara ilişkin sevkleri haftaya bıraktı.

OLAYLARA İLİŞKİN VİDEOLAR DEFALARCA İZLENİYOR

Hukuk kurulunun çok fazla detayı bulunan olayları tekrar tekrar inceleyip, videoları ise defalarca izleyip notlar aldığı ve bu mücadele ile ilgili disiplin sevklerinin haftaya tamamlanacağı belirtildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Sahaya girerek olaylara karışan bazı taraftarlar gözaltına alınıp ve adliyeye sevk edilen 13 kişiden 5'i tutuklandı, 8 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Olaylarda sahaya ilk giren maskeli Hasan Çetinkaya ile Mahmut Halil Küçükalioğlu, Kadir Olgun ve Fenerbahçe'nin kalecisi Dominic Livakovic'e saldıran Oğuzhan Bulut, 'Basit yaralamaya teşebbüs' suçundan tutuklandı.

KORNER DİREĞİ SİLAH SAYILDI

2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılanlar arasında yer alan taraftarlardan Engin Taşkın ise girdiği yeşil sahada sarı lacivertli oyunculara doğru koştuğu elindeki korner direği ise silah sayıldı. Taşkın, 'Silahlı basit yaralamaya teşebbüs' suçundan tutuklandı.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Deplasmanda 3-2 kazanılan Trabzonspor maçında yaşanan taraftar olayları sonrası Fenerbahçe, Süper Lig'den çekilmeyi gündemine taşımıştı.
 

CAMİA İKİYE BÖLÜNDÜ

2 Nisan'daki Genel Kurul'da bu kararı, üyelerin oylamasına sunacak olan sarı-lacivertlilerde camia ikiye bölünmüş durumda.

Kulübe gönül verenlerin bir kısmı yönetimin aldığı karara, "Bize karşı açık bir operasyon var. Yapılanlara en doğru karşılık maçlara çıkmamak olacaktır" görüşüyle destek veriyor

Fenerbahçe'nin ligde şampiyonluğa oynadığı bu sezonda ise ligde çekilme görüşene karşı olan bir kısım ise Başkan Ali Koç ve yönetimini sert şekilde eleştiriyor.

"F.BAHÇE'NİN YERİ HER ZAMAN ZİRVEDİR"

Fenerbahçe'nin Türk futbolunun mihenk taşlarından biri olduğunu vurgulayanlar, "Biz Başkan Koç'u kulübü alt lige düşürsün diye seçmedik. Bu hamle Fenerbahçe'ye yapılmış en büyük kötülük olur…"

"Fenerbahçe'nin yeri her zaman zirvedir ve onu yönetmekle görevli kişiler de bunun için çalışmalı... Milyon Euro'luk takımı hem Avrupa hem de Türkiye'de şampiyonluk için kurduk, taraftar olayları yüzünden ligden çekmek için değil" yorumlarını yaptılar.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2024 14:10

İLGİLİ HABERLER