Spor
  • 16.7.2015 22:53

Trabzonspor tur için umutlandı

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Differdange’yi ağırlayan Trabzonspor, taraftarı önünde 1-0 galip gelmeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Trabzonspor ile Differdange 03 Avni Aker'de karşı karşıya geldi. Trabzonspor etkili olmakta zorluk çektiği mücadeleyi Mehmet Ekici'nin frikikten attığı şık gol ile 1-0 kazandı.

Bordo mavili ekip 44. dakikada Mehmet Ekici’nin golüyle 1-0 öne geçerken ilk yarı bu skorla sona erdi. Karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında gol sesi çıkmayınca Trabzonspor mücadeleyi 1-0 galip tamamladı.

İki takım arasında oynanacak rövanş mücadelesi 23 Temmuz’da Lüksemburg’da yapılacak.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI!

Trabzonspor’un bu sezon ilk resmi karşılaşmasına taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Bilet fiyatlarına yüzde 100 zam yapılmasının da etkisiyle tribünlerde boşluklar gözlendi. Karşılaşmayı 10 bin dolayında taraftar izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada Soner'in sağ çaprazdan şutunda top kaleci Mathias'ta kaldı.

17. dakikada ceza sahası önünde Mehmet'in çıkardığı topa Soner sert vurdu ancak top yandan auta çıktı.

38. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza sahası dış sağ çaprazından sert şutunra kaleci Mathias, topu güçlükle çeldi.

40. dakikada Yeye'nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Onur kornere çeldi.

44. dakikada ceza sahası sol çaprazından Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta meşin Mathias'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 1-0

70. dakikada Trabzonspor sahasına gönderilen uzun topta kaleci Onur, kalesini zamanında terk ederek Yeye'den önce kafa ile topu uzaklaştırdı.

71. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza sahası önünden vuruşunda top az farkla auta çıktı.

90. dakikada Soner'in sağ çaprazdan kullandığı faul atışı kaleci Mathias'da kaldı.

STAT: Avni Aker

HAKEMLER: Ivaylo Stoyanov xxx, Veselin Dobriyanov xxx, Georgi Slavov xxx
TRABZONSPOR: Onur xx, Salih xx, Mustafa xx, Uğur xx, Musa x, Medjani x, Soner xx, Mehmet Ekici xx (Fatih Atik dk. 84 ?), Sefa xx, Erkan x (Yusuf Erdoğan dk. 64 x), Waris xx (Zeki dk. 80 x)
YEDEKLER: İbrahim, Aykut, Aytaç
TEKNİK DİREKTÖR: Shota Arveladze
DIFFERDANGE 03: Mathias xx, Rodrigues xx, Tom Siebbenaler xx, Riberio x (May dk. 90+2 ?), Omar Er Rafik xx, Sinani x (Lebresne dk. 63 x), Caron x (Meligner dk. 76 x), Bukvic x, Yeye xx, Franzoni xx, Weber xx
YEDEKLER: Schaab, Martin, Bettmer, Luisi
TEKNİK DİREKTÖR: Marc Thome
GOL: Mehmet Ekici (dk. 44) (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Musa, Sefa (Trabzonspor), Bukvic (Differdange 03)

Trabzonspor sadece iki yabancıyla sahada

Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde Differdange 03 karşısına ilk 11'de iki yabancı oyuncuyla çıktı.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda sahasında Lüksemburg'un Differdange 03 takımını konuk eden Trabzonspor, 46 gün sonra resmi maça çıkarak taraftarıyla buluştu.

En son geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in son haftasında, 30 Mayıs'ta deplasmanda Medicana Sivasspor ile karşılaşan Karadeniz ekibi, ligin bitiminden 46 gün sonra resmi karşılaşmaya çıkarak sezonun en erken başlangıç yapan takımı oldu.

Eksikler

Trabzonspor, sakat ve yeni transferler UEFA'ya bildirilmediği için eksik bir kadroyla sahaya çıktı.

Bordo-mavililerde, UEFA'ya gönderilen listede adları yer almayan yeni transferler Okay Yokuşlu, Alper Uludağ,M'bia, Cavanda ile bonservisi Kasımpaşa'dan alınan Özer Hurmacı, sakatlıkları bulunan Bourceanu, Deniz Yılmaz, Bosingwa, Cardozo ve Constant kadroda yer almadı.

Teknik direktör Şota Arveladze ayrıca UEFA listesinde yer almalarına rağmen Yatabare, Ferhat Yazgan, İshak Doğan ve Mustafa Akbaş'a kadroda yer vermedi.

İlk 11'de 2 yabancı

Trabzonspor, 14 yabancı oyuncu kuralının uygulandığı sezonda ilk maçına sadece 2 yabancıyla çıktı.

Bordo-mavili takımın ilk 11'inde Ganalı Waris ve Cezayirli Medjani olmak üzere 2 yabancı oyuncu görev yaparken, yedek kulübesinde yabancı oyuncu yer almadı.

Tribünlerde boşluklar

Trabzonspor'un bu sezon ilk resmi karşılaşmasına taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Bilet fiyatlarına yüzde 100 zam yapılmasının da etkisiyle tribünlerde boşluklar gözlendi. Karşılaşmayı 10 bin dolayında taraftar izledi.

Onur Kıvrak 287 gün sonra sahada

Trabzonspor'un başarılı kalecisi Onur Kıvrak geçirdiği sakatlığın ardından Differdange maçıyla sahalara döndü.

2 Ekim 2014 tarihinde oynanan Legia Varşova maçında sakatlanan Onur Kıvrak 287 gün sonra formasına kavuştu.

Avrupa Ligi 2. ön eleme maçında Differdange karşısında ilk 11 başlayan 27 yaşındaki kaleci maç öncesinde taraftarlar tarafından "Büyük kaptan" tezahüratlarıyla karşılandı.

Onur Kıvrak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Allah'a şükür sakatlığım geçti. Çok heyecanlıyım. Şu an tek kaleci gibi gözüküyorum ama arkamda çok iyi gençler var." ifadelerini kullanmıştı.

Trabzonspor tribünleri Şota'ya üçlü çektirdi

Trabzonspor'un başında ilk resmi maçına çıkan Şota Arveladze'ye taraftarlar büyük destek verdi.

Trabzonspor'da Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Şota Arveladze, teknik direktörlük yaşantısında bordo-mavili takımla ilk resmi maçına Differdange 03 karşısında çıktı.

Bordo-mavili kulüple anlaşmasının ardından 2 Temmuz'da Trabzon'a gelerek, ertesi gün takım ile Hollanda kampına giden Şota Arveladze, 13 gün sonra yeni takımının başında ilk sınavını verdi.

Karadeniz ekibinin 1995-1996 sezonunda attığı 25 golle tarihindeki tek yabancı gol kralı olan Şota Arveladze, 1996-1997 sezonundan sonra Hollanda'nın Ajax takımı ile anlaşarak ayrıldığı bordo-mavili kulüpte 18 yıl sonra bu kez teknik direktör olarak Hüseyin Avni Aker Stadı'na ayak bastı.

Bordo-mavili taraftarlar da Arveladze'ye maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundular. Taraftarlar, çağırdıkları Gürcü teknik adama "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı.

Şota Arveladze

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:20

İLGİLİ HABERLER