Spor
  • 9.12.2024 08:20

Trio'da pozisyonlar.. Turgut Doman Sivasspor'a 3 kırmızı kartı vermedi

Galatasaray, Fenerbahçe’nin Beşiktaş derbisinden kaybettiği haftada, Metehan Baltacı'nın kırmızı kart görmesi nedeniyle 75 dakikadan fazla 10 kişi oynamasına rağmen Sivasspor deplasmanından zaferle döndü. Sarı-Kırmızılılar, 15. hafta sonunda ezeli rakibiyle puan farkını 6’ya çıkarmayı başarırken Rey Manaj'ın Barış Alper Yılmaz'a yaptığı faul karşılaşmanın önüne geçti. Turgut Doman'ın VAR'da izleyip sarı kart kararını değiştirmemesi futbol kamuoyunda tartışmalara yol açarken yazarımız Deniz Çoban'ın da yer aldığı yayıncı kuruluşun Trio kadrosu, çok konuşulan pozisyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm Türkiye’nin konuştuğu pozisyon!

Maçın son anlarında tüm Türkiye’nin konuştuğu pozisyon yaşandı. Manaj geriden koşarak gelip Barış Alper’in bileğine bastı. Milli yıldız acı içinde yerde kaldı. Sarı çıkaran hakem Turgut Doman, VAR uyarısıyla pozisyonu izlemesine rağmen kırmızıya dönmedi. Sedyeyle soyunma odasına giden Barış Alper hüngür hüngür ağladı.

Aşil tendonuna sert darbe

Aşil tendonuna sert darbe

Sedyeyle sahayı terk eden Barış Alper Yılmaz’ın durumuyla ilgili olarak Galatasaray doktoru Yener İnce, “Kırık şüphesi yok. Aşil tendonuna sert darbe aldı. Dizi etkilendi. Asıl problem dizinde görünüyor. MR sonrası durumu netleşecek” dedi.

VAR konuşmalarını merakla bekliyor olacağız

'VAR konuşmalarını merakla bekliyor olacağız'

Maç sonunda Galatasaray’dan, “Barış’a yapılan insanlığa sığmayan faulün ardından gerçekleştirilen VAR konuşmalarını merakla bekliyor olacağız! 90 dakika boyunca yaşanan tüm skandal hakem kararlarına rağmen; İYİLER DAİMA KAZANIR!” açıklaması geldi.

TFF: Gereken yapılacak

TFF’nin sitesinden konu ile ilgili bir açıklama geldi. Özetle, “Galatasaray’ın ve A Milli Takımımızın değerli oyuncusu Barış’ın sportmenlik dışı bir müdahale sonucu sakatlığa maruz kalması nedeniyle büyük üzüntü duyuyoruz. Olayı detaylı bir şekilde inceleyip, sorumluların gerekli disiplin cezalarına çarptırılması için tüm çabamızı göstereceğiz” denildi.

Metin Öztürk: Manaj, Barış Alper’i katletti

İkinci Başkan Metin Öztürk, “O hakem, hemen hakemliği bıraksın. Hepimizin gözleri dolu. Çok üzgünüz. 3 hafta önce sakatım diyerek rakibimizin maçına çıkmayan Rey Manaj, bugün (dün) bir milli futbolcuyu, Barış Alper’i katletti. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında gördük, bir oyuncu aynı maç içinde 2 sarı kart görürse oyundan atılır. 3 sarı kartlık pozisyon oldu. 4. oldu. Atılmadı” ifadelerini kullandı.

İbrahim Hatipoğlu da öfkeliydi

Yönetici İbrahim Hatipoğlu da öfkeliydi. Hatipoğlu, “Açıkça Galatasaray’a düşmanlık yaptıklarını ilan ettiler de milli takım oyuncularına da mı düşmanlık ediyorlar? Bu hakem düdüğünü asmalıdır. Barış’ın durumu kötü, bacağının fotoğraflarını gördüğünüz zaman, bunun bir futbolcu olduğunu düşünmezsiniz. Adam 70 metre koşarak sakatlamak amacıyla Barış Alper’e müdahalede bulunuyor. Lanet olsun böyle 3 puana. El insaf!” diye konuştu.

Okan Buruk: Kırmızı verilmemesi günün özeti

Sarı-Kırmızılı ekibin hocası Okan Buruk ise galibiyetin ardından şunları söyledi: “Bilerek bir oyuncunun, kendi mevkisinden koşup direkt arkadaşının ayağına basması, sakatlamak için çaba sarf etmesi, VAR çağırmasına rağmen kırmızı verilmemesi günün özeti. Bu duruma getiren herkes çok mutlu olsun. Ne durumda bilmiyoruz. Milli oyuncu. Ülkenin marka değerine katkı yapmış bir oyuncu. Maç ile ilgili, futbol ile ilgili konuşacak bir şey yok. Herkes için hayırlısı olsun.”

Eleştirilerin odağında Turgut Doman var

Eleştirilerin odağında Turgut Doman var

Maçın hakemi Turgut Doman, verdiği ve vermediği kararlarla futbol kamuoyunda tartışmalara yol açarken yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un Trio ekibi, pozisyonları değerlendirdi.

İşte tartışmalı pozisyonlar

Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran'ın yorumlarıyla masaya yatırılan Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları şu şekilde:

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Sonko'nun Osimhen'e müdahalesinde sarı kart doğru mu?

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Aslında 26. saniyede bu sarı kart çıkınca Turgut Doman, içimden iyi konsantre olmuş, iyi başladı, inşallah iyi götürür diye içimden geçirdim. Net bir sarı karttı, atlamadı. Henüz maçın başı olmasına rağmen... Çok gördük, hakemlerimiz ilk dakikalarda konsantre olamadıkları için pozisyon atlıyorlar, kartla başlamak istemiyorlar. Çok doğru bir sarı kart göstererek başladı.

Bülent Yıldırım: Net, tartışmasız bir sarı kart. Umut vadeden atakta rakibinin arkadan tutup düşürüyor. 1. saniye de olsa, maçın son anları da olsa sarı kart gösterilmesi gereken doğru bir sarı kart olduğunu düşünüyorum.

Bahattin Duran: Benim için de tartışmasız bir sarı kart. Hakem, maça çok iyi ve çok doğru bir sarı kartla başladı.

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Rodrigues'in Sallai girdiği ikili mücadelede devam kararı doğru mu?Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Savunma oyuncusu topla oynuyor. Hücum oyuncusunun dizine çarpan top da kaleciye gidiyor. Savunma oyuncusunun diziyle bir hamlesi var gibi gözüküyor ama diğer açıda daha iyisini görüyoruz. Bu pozisyonda Manaj, düdük beklediği için hakeme tepki göstermek için hakemin koşu yolunu kapatıyor. Hakem, Manaj'ın etrafından dolaşıp gidiyor. Manaj'a bir yaptırımı olabilirdi. Sarı, kırmızı kart olmasa bile ikaz müessesesini işletebilirdi.

Bülent Yıldırım: Sallai, kontrollü bir şekilde kramponunun ucuyla topla oynuyor. Daha sonrasında futbol içinde kalan temas gerçekleşiyor. Kaleci topu tuttuğu için geri pastan da bahsedemeyiz. İhlal yok, hakemin kararı doğru.

Bahattin Duran: Benim için de burada kesinlikle bir ihlal yok. Hakem çok doğru değerlendirdi pozisyonu. Sallai, uzattığı ayağıyla topla oynadıktan sonra top zaten Garry Rodrigues'in dizine çarpıyor. Ardından kaleciye geldi. Pozisyonda ihlal yok. Kontrollü bir hareketi var Galatasaraylı oyuncunun. Devam kararı doğru.

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Metehan'a gösterilen kırmızı kartta hakemin kararı doğru mu?

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Öncesinde Barış'a bir faul yapıldı mı diye şüphe oluşmasın. Koita iyi yükselmiş, hava topu temiz, devam kararı doğru. Hakem düdüğü çalınca direkt kırmızı kart beklerdim. Bariz gol şansı fotoğraf işidir, anında çekmek lazım. Direkt kırmızı kartı gösterecek elle oynamayı süzdüyse. VAR'ın devreye girmesi son derece doğru. Manaj, elle oynuyor mu öncesinde? Bütün açılardan defalarca ben pozisyonu izledim, Manaj'ın koluna geldiğine dair kanıt bulamadım hiçbir şekilde. Gelmediğini düşünüyorum, varsayım bu, kesin yüzde yüz doğru değil. Önce Manaj koluyla düzelttiyse, Manaj aleyhine karar vermek lazım. Manaj'ın koluna geldiyse ihlal. Kolu, topu kullanacak şekilde açmış. Metehan ve Sanchez, bunu en yakından gören iki oyuncu. İkisi de Galatasaraylı, Manaj'ın topu elle oynadığına dair itirazları yok. Yüzde yüz bir veri değil. En ufak şeye itirazın olduğu yerde, Davinson ve Metehan'ın itirazının olmaması benim söylediğimi doğruluyor.

Bülent Yıldırım: Fode Koita'nın Barış Alper ile girdiği hava topu mücadelesi temiz. İhlal yok. Bütün açılardan kontrol ettim, Manaj'ın kolla temasını görmüyorum, göğüsle yapılan yumuşatma. Metehan'a kırmızı kartı hakem vermeliydi. VAR müdahalesi doğru, kırmızı kart doğru.

Bahattin Duran: Koita'nın hava topunda faul yok. Manaj elle oynamadı. O top koluna gelseydi Metehan'ın arkasına düşmezdi, daha çok yere inerdi. VAR müdahalesi doğru. Bariz gol şansını engellemeden dolayı kırmızı kart doğru.Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Koita'nın Barış Alper'e müdahelesinin ardından gördüğü sarı kart doğru mu?

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Doğru bir sarı kart. Hakemler, sahada bu tür şeyleri (Barış Alper'in dizindeki kanama) görürler. Kaçmaz hakemin gözünden. Fakat takımların hoşuna gitmeyen kararlar vermekten çekiniyorlar. Mesela gol atıyor, tribüne çıkıyor, kart bekleniyor ama göstermiyor. Gerginlik oluyor, herkes bir araya geliyor, kaleci kaleden geliyor, göstermiyor. Dizi kanıyor, oyun kurallarına göre Barış Alper'e "Git, kanı temizlet. Ekipmanına bulaştıysa ekipmanını değiştir." demesi lazım. Bulaşıcı hastalıklardan dolayı IFAB'ın zorunlu koyduğu bir uygulama bu. Emimim, "Göndereceğim dışarıya, takım 10 kişi kalacak, o sırada bir gol olursa, tepki alırsam" diye yapmıyorlar. Böyle olduğunu düşünüyorum. Eskilerde bu kurallar atlanmazdı. Şimdi daha çok göz ardı ediliyor gibi geliyor. Genel yorumum, bu maça özel değil.

Bülent Yıldırım: Sarı kartta şüphe yok. Gecikmiş. Kramponla rakibin kramponuna basma. Bir de şunun gözlemlenmediğini gördüm; Maç boyunca Barış Alper, kanayan sol diziyle oynadı. Ne bir önlem alındı, ne de temizletildi. Bu da hakem unsuru olarak gözden kaçan bir unsur.

Bahattin Duran: Sadece Galatasaraylı oyuncuya değil, diğer maçlarda da bu tip pozisyonlar görüyoruz. Kanamalı oyuncular da gördük. Sarı kartta şüphe yok. Net bir sarı kart.

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Sonko'nun faulünde hakemin ikinci sarı kartı göstermemesi doğru mu?

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Hareket kontrolsüz değil. Hareketin sertliğinden dolayı kart gösteremezsiniz. Umut vadeden bir atak yok. Savunma karşısında. Geçtiği anda müdahale edecek bir oyuncu var. Bence Turgut Doman'ın maçta en doğru yorumlarından birisi bu, ikinci sarı kartı göstermemek.

Bülent Yıldırım: Faul olduğu anda defans yerleşik, önünde bir blok var. Bu blok olduğu için burada ikinci sarı kart çıkmaması fikrine katılıyorum. İkinci sarı kart olmaz, faul kararı yeterli diye düşünüyorum.

Bahattin Duran: Benim için de bu pozisyon çok net bir faul ve sarı kart yok. Hakemin kararına katılıyorum.

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Mertens'in yerde kaldığı pozisyonda devam kararı doğru mu?

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Turgut Doman'ın çok sık eleştirdiğimiz pozisyonları var. Tarzı, karar vermek yerine sürekli oynatmaktan yana, çok ciddi ihlallerde bile böyle. Daha tehlikeli gelen sağ ayak dizden bükülüyor, sonradan gelen sol ayak dizden süpürüyor. Oyuncunun gelişinden dolayı hız ve şiddet var diyerek hakem kırmızı kart çıkarsa, ki faul vermiyor, VAR devreye girmez. Bu benim için limitte, borderline olan bir pozisyon. Sarı kartı daha çok kabul ederim ama o da yok. Kırmızı karta sebep olacak ayağı dizden bükülü, darbeyi de o ayak yapmıyor. Aşağıdan süpürüp gelen ayak yapıyor. Sarı kart yeterli.

Bülent Yıldırım: Hakem topu gösteriyor, Charisis temiz bir şekilde kazandı diye düşünüyor. Sağ tabanla geliyor ya, taban otursa kartın rengini tartışırız ama oturmuyor. Kayan diğer ayak süpürüyor. Pozisyon, kontrolsüz faul ve sarı kart. Gol olmaması şansına. Sivasspor sonra gol atsa VAR müdahalesiyle iptal edilecekti.

Bahattin Duran: Manaj'ın vurduğu top direkten dönmeseydi, gol olsaydı, VAR müdahale etmeliydi.

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Galatasaray'ın lehine verilen penaltıda hakemin kararı doğru mu?

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Bu bariz gol şansı. Kaleciyi geçip topu kaleye yuvarlayabilir. 4-5 yıl önce kural değişti. Bariz gol şansıysa ve kaleci topla oynama amacıyla yapsa, zamanlama hatası yapsa sarı kart oluyor. Osimhen kendini erken bırakmaya başlıyor, böyle bir bakış açısı da olabilir, kaleci o kadar dikkatsiz kayıyor ki süpürüp gidiyor. Kaleci, Osimhen'i gelip indirdi. Penaltı da doğru, sarı kart da doğru.

Bülent Yıldırım: Hakemin penaltı ve sarı kart doğru. Çünkü zamanlama hatasıyla kaleci böyle ihlal yaparsa, top ceza alanı içindeyse çifte ceza verilmez, penaltı ve sarı kart doğru.

Bahattin Duran: Topa atladın, topa müdahale edeceksin. Yüzde yüz aynı fikirdeyim. Penaltı ve sarı kart doğru karar.

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Koita'nın Mertens'e hareketinde faul ve kart gerekir mi?

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Turgut Doman'ın en bilinen özelliği, karar vermiyor. Kontrolsüz hareket. Koita kolunu geriye kontrolsüz açıyor ve tam Mertens'in yüzüne gelmiş. İkinci sarı kartla oyundan ihraç edilmeliydi.

Bülent Yıldırım: Net, tartışmasız, kontrolsüz faul. Net bir ikinci sarı karttı. Bu dakikada Koita'nın ihracı gerekirdi.

Bahattin Duran: Sol kolu normalin dışında hareket ediyor. Silah olarak kullansa direkt kırmızı kart ama kolu öyle açınca net ikinci sarı karttı.

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Koita'nın Berkan'a müdahalesi var mı

 

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Dönerken kolunu dışarıya doğru çıkardığını ya da kontrolsüz açtığını düşünmüyorum. Normal bir ikili mücadelede kolu geliyorsa da normal hareketinin devamında geldiğini düşünüyorum. Sarı kartlık ihlal diyemem. Benim için normal mücadele.

Bülent Yıldırım: Kurtulmak isterken kaykılan hafif kırık dirsek rakibi de yakın olduğu için yüzüne istemsiz geliyor. Bence sarı kartlık bir ihlal yok.

Bahattin Duran: Ben de faul olmadığını düşünüyorum. Berkan hemen kolunun arkasında. Kurtulmak için dönüyor, açmıyor, yukarı kaldırmıyor. Pozisyonun doğal akışında döndürüyor. Dönerken sol kolu açıyor, sol kolu gelse farklı düşünürüz.

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Sallai ile Balde'nin topsuz alanda gördükleri sarı kart kararı doğru mu?

Rey Manaj, Barış Alper Yılmaz, Turgut Doman, kırmızı kart, penaltı... Trioda Sivasspor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirildi: Rakibin onuru kıran bir hareket, şuursuzluk

Deniz Çoban: Yüze yapıldığı zaman müdahale, şiddet göz ardı edebilecek kadar düşük değilse kural kırmızı kartı emrediyor. Turgut Doman 'relax', pozisyonlara yaklaşmıyor. Dördüncü hakem arkadaşım, çok yakınsın. Burada bir farklılık var. Turgut Doman buraya bakmıyor bile. Çok mu uç söylüyorum, maçımız var, cumadan maçlara bakardık, ne oluyor bitiyor, ben pazarın son maçını yönetirsem şanslı hissederdim, tüm her şeyi gördüm diye. Cuma VAR müdahalesi oldu, omza dokunma penaltı. Onu o kadar ciddiye alıp bunu almamak da garip. İkisine de sarı. Oyuncunun onurunu da kırıyor bu. Galatasaraylı oyuncuyu tebrik ediyorum, sakin kalmış. Biri bana yapsa sakin kalabilir miyim? Bilmiyorum. Hakem olarak, oyuncunun hukukunu korumak zorundasınız. Bu vurma, kırmızı kart.

Bülent Yıldırım: Böyle bir karmaşada iki sarı kart çıkarmak için fiillerin aynı olması lazım. İtmeye itti, diğeri geldi diğerinin üzerine göğüs koydu. baş başa itiştiler, net olması lazım. İki oyuncu da aynı şeyi yapsın ki eşit ceza verin. Keita'ya ya kırmızı kart vereceksin. Kırmızısız geçmesini kabul etmiyorum. Rakibin onuru kıran bir hareket. Tokat atıyor. Net kırmızı kart.

Bahattin Duran: Dördüncü hakem bu esnada kulübeyle, Turgut Doman ise Torreira ile konuşuyor. Sallai sarı kart, Keita Balde kırmızı kart, bitti. Tartışmasız.

 

MAÇIN EN ÇOK TARTIŞILAN POZİSYONU

MAÇIN EN ÇOK TARTIŞILAN POZİSYONU

90+5. dakikada Rey Manaj'ın Barış Alper'e müdahalesinde sarı kart doğru mu?

BİR ŞUURSUZLUK

'BİR ŞUURSUZLUK!'

Bülent Yıldırım: Top oraya sıkışmıştı. Süreye karşı oynanıyordu, maç 2-3'tü, bu normal. Buna sinirlenen Manaj oraya geldi. Hakemin bu gelişten bir şeyi hissetmesi lazımdı. Futbolu bilmektir bu. Futbol mantığından bahsediyorum. Bir kızgınlık var. Öfkeyle geldi, bütün gücüyle bastı. Kriter aramaya gerek yok. Doğrudan kırmızı kart. Kırmızı kartta önce kötü niyet, gelişi gaddarlık içeriyor. Vereceksin kırmızı kartı, konuyu kapatacaksın. Allah ona bir şans daha verdi, VAR sistemi var. Her türlü kırmızı kartın kanıtını ortaya koymuş VAR. Gösterin kırmızı kartı kardeşim. Bir şuursuzluk.

AYAĞA BASTI, GÖRDÜM DEMİŞ

'AYAĞA BASTI, GÖRDÜM' DEMİŞ'

Deniz Çoban: Bazı hakemler, bazı konuları kafada oturtamadı herhalde. MHK Başkanı'na Turgut Doman 'ayağa bastı gördüm' demiş. Kırmızı kriterlerini, şüpheli durumlar varsa ararız. Nasıl geldi, güç transferi var mı, nereyle nereye bastı falan. Yaralayıcı değil diyen var mı şu harekete? Bir hareket yaralayıcı ise kriter koymaya gerek yok. Hakem VAR'da izledikten sonra TV işareti falan da yapmadı. Kendinden çok emin. Tutarlı bir şey bulmaya çalışıyorum hakemin yaptığının arkasında, bulamıyorum.

 

SAHADA KOLAYCA KIRMIZI KART

'SAHADA KOLAYCA KIRMIZI KART'

Bahattin Duran: Sahada kolayca kırmızı kart. VAR müdahalesine gelmeden çok net kırmızı kart. Manaj'ın niyeti o kadar belli ki. Topa gitmiyor zaten. Aşilin yan tarafından basıp büküyor, ezmeye devam ediyor. Sahada da kırmızı kart. VAR müdahalesi çok doğru.

FANATİK

Güncellenme Tarihi : 9.12.2024 08:29

İLGİLİ HABERLER