Medya
  • 22.10.2023 12:00

TRT'nin savaş muhabiri Elif Akkuş tutuklandı

Gazeteci Elif Akkuş tutuklandı..
Cumhuriyet Gazetesi Akkuş'un tutuklanma nedeni olarak kurumla ilgili bilgi sızdırmasını gösterdi. Gazete; “TRT’nin 25 yıllık savaş muhabiri olan Elif Akkuş, TRT’deki usulsüzlük iddialarına ilişkin paylaşımlar yapan ‘bir sosyal medya hesabına’ bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklandı. ” dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak", "tehdit", "şantaj" ve "iftira" suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Elif Akkuş tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 16 Ekim’de gözaltına alınan Elif Akkuş, Sıhhiye Adliyesi'ne getirilerek savcıya ifade verdi.

Tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüpheli, buradaki sorgusunda, “25 yıldır TRT’de görev yapıyorum. Benim için bu ülke, bu bayrak önemli hassasiyet taşımaktadır. Hakan K. ve Sinan A.’yı tanımam, aramızda husumet de yoktur. Serbest bırakılmayı talep ederim” dedi.

Elif Akkuş, hakimlik sorgusunun ardından, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak”, “şantaj” ve “iftira” iddialarıyla tutuklandı.

Hakim, şüphelinin “tehdit” suçundan tutuklanmasına yönelik talebi ise reddetti. (AA-DHA)

Güncellenme Tarihi : 23.10.2023 13:01

İLGİLİ HABERLER