Dünya
  • 4.3.2024 12:32

Trum gümbür geliyor

Süper Salı'ya son sürat devam ediyor; Nikki Haley, Salı günü oy kullanmaya hazırlanan 15 eyaletten ikisi olan Vermont ve Maine'de kampanya yürütüyor. Bu, bu hafta sonu Idaho ve Missouri'de yapılan parti kurultayını kazanan eski Başkan Donald Trump'ın yeni bir zaferinin ardından geldi. 

Nikki Haley, GOP başkanlık adaylığı teklifinde ilk galibiyetini elde etti, sembolik DC ön seçiminde Trump'ı üzdü

Güney Carolina'nın eski valisi Haley, 19 kongre delegesinin tamamını talep etti ve üç günlük ön seçime katılan DC Cumhuriyetçilerinden oluşan küçük havuzda %62'den fazla oy aldı. Şimdi Trump'a meydan okumasını " Süper Salı " günü yapılacak bir düzineden fazla ön seçime taşıyor; bu yarışmaları kazanması Trump'ın favorisi ama Washington'daki şaşırtıcı sonuç onun kampanyası için daha iyi günlerin habercisi olabilir.

Trump, 3 eyaletteki ön seçimlerde zafer kazandı
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi parti içindeki başkan adaylığı yarışında iddialı bir çıkış yaparak Missouri, Idaho ve Michigan eyaletlerindeki ön seçimleri galibiyetle tamamladı.

Trump'tan ön seçimlerde güçlü performans

Michigan'da dün yapılan ön seçimlerde Trump, Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 68'inin oyunu alarak rakibine büyük bir fark attı. Rakibi Haley ise yüzde 27'de kaldı.

Benzer bir başarıyı Idaho'da da gösteren Trump, yüzde 85 oranında oy alarak Haley'i geride bıraktı. Haley oyların sadece yüzde 13'ünü alabildi.
 

ABC'nin haberine göre, Trump, Missouri'deki "caucus" diye adlandırılan parti toplantısında eyaletin 54 seçici kurul delegesinin tamamını kazandı.

Başkanlık yarışının kritik günü: Süper Salı

Hafta sonu 3 eyalette yapılan son ön seçimlerle Trump, Cumhuriyetçi başkan adaylığı için gerekli olan toplam 1215 delege sayısından 244’üne ulaşmış oldu. Haley’in ise 24 seçici kurul delegesi bulunuyor.

Başkanlık yarışının en kritik günlerinden biri kabul edilen ve 16 eyalette ön seçimlerin yapılacağı "Süper Salı"da seçmenler sandık başına gidecek. 5 Mart'ta yapılacak Süper Salı ön seçimlerinin ardından başkan adaylarının durumunun netlik kazanması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 4.3.2024 12:42

İLGİLİ HABERLER