Gündem
  • 13.10.2025 09:57

Trump : Erdoğan harikaydı o çok saygı duyulan bir lider çok güçlü bir ulusu ve ordusu var

Trump, Gazze anlaşması hakkında: Türkiye harikaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan harikaydı. Gerçekten çok yardımcı oldu çünkü çok saygı duyulan biri. Çok güçlü bir ulusu ve ordusu var ve çok yardımcı oldu.

Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes için İsrail ve Mısır'a gitmek üzere ABD'den ayrılan Trump uçakta açıklamalarda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'de ateşkes konusunda çok yardımcı olduğunu belirten Trump, "Çünkü o saygı duyulan biri. Gazze'de savaş bitti, anlaşmaya varılan ateşkes devam edecek." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de varılan ateşkes mutabakatına ilişkin yarın toplanacak "Barış için Şarm El-Şeyh Zirvesi"ne katılmak üzere Beyaz Saray'dan ayrıldı.

Uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

"ERDOĞAN SAYGI DUYULAN BİRİ"

Türkiye'nin Gazze ateşkesi konusunda harika çaba gösterdiğini ve Başkan Erdoğan'ın çok yardımcı olduğunu dile getiren Trump, "Çünkü o saygı duyulan biri." dedi.

"ATEŞKES DEVAM EDECEK"

Gazze'de savaşın bittiğini söyleyen Trump, anlaşmaya varılan ateşkesin devam edeceğini ifade etti.

Trump, "Gazze için çok fazla söz verildi. Barış Kurulu hızlı bir şekilde kurulacak." dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 13.10.2025 10:02

İLGİLİ HABERLER