Dünya
  • 17.9.2024 10:35

Trump : Esas suikastçi Biden ve Harris, bunlar benim ölmemi istiyor

Eski Başkan Donald Trump, Pazar günü kendisine yönelik suikast girişimini ilk kez ayrıntılı bir şekilde  kamuoyuna anlattı ve ABD Gizli Servisi'ni, diğer kolluk kuvvetlerini ve şüphelinin yakalanmasına yardımcı olan aracının fotoğrafını çeken tanığı övdü.

"Pazar sabahı arkadaşlarımla golf oynuyordum, çok huzurluydu, hava çok güzeldi, her şey güzeldi, bulunmak için hoş bir yerdi. Ve aniden havaya ateş edildiğini duyduk ve sanırım dört veya beş taneydi ve mermi sesleri gibiydi," dedi 

Gizli Servis bunun mermiler olduğunu hemen anladı ve beni yakaladılar ve sanırım diğerini de yakaladılar, Steve de insanlardan biri. Steve Witkoff, benim çok iyi bir arkadaşım."

Trump devam etti, "Bu yüzden gruptaydık ve herkes arabalara bindi ve oldukça iyi ilerledi. Bir ajanla birlikteydim ve ajan harika bir iş çıkardı. O parkurdan çıktığımız konusunda hiçbir şüphe yoktu. Son vuruşu yapmayı çok isterdim ama karar verdik, hadi buradan çıkalım."

Trump, ajanın çalıların arasından silahın namlusunu nasıl gördüğünü anlattı.

"Namluya ateş etmeye başladı, çalılıklara ateş etmeye başladı. Sadece namluyu görebiliyordu. Ne kadar iyi? Değil mi? Sadece namluyu görebiliyordu. Buna dayanarak ateş etmeye başladı ve hedefe doğru koştu ve çok ateş etti, yani duyduğumuz atışlar bunlardı. Diğeri hiç ateş edemedi," dedi Trump.

Trump tanığı övdü ve şöyle dedi: "Sivil olağanüstü bir iş çıkardı. Bir kadın. Yani, bunu bin kez çekseniz, kaç kişinin onu takip edip kamyonunun arkasının fotoğraflarını çekip sonunda ehliyeti alabilecek kadar beyin gücüne sahip olacağını kim düşünebilirdi ki. Ve anahtar ehliyetti. Böylece ehliyeti aldılar ve ehliyeti aldıktan sonra, bilirsiniz, bu kamyonun nerede olduğunu tam olarak belirleyebilecekleri her türlü teknoloji var. Böyle bir şeyin varlığından bile haberim yoktu. Ve onu otoyolda tam olarak belirlediler."

Trump, "Oldukça önemli bir şeydi, ancak iyi sonuç verdi ve Gizli Servis mükemmel bir iş çıkardı ve adamı parmaklıklar ardında tuttular ve umarım uzun süre orada kalır. Tehlikeli bir insan, çok, çok tehlikeli bir insan." dedi.

BİDEN VE HARRİS'E YÜKLENDİ

Eski ABD başkanı, Fox News Digital'a yaptığı açıklamada ise daha sert ifadeler kullandı ve Biden ile Harris'i hedefe koydu;"Ülkeyi kurtaracak olan benken, ülkeyi hem içeriden hem dışarıdan mahvedenler ve onların söylemleri bana ateş açılmasına neden oluyor. Bunlar ülkemizi yok etmek isteyen insanlar .Bunlara içeriden düşman denir. Gerçek tehdit onlar."

GİZLİ SERVİS'TEN İTİRAF

Sıkıntılı günler geçiren ABD Gizli Servisi'nin geçici müdürü Ronald Rowe ise saldırı sonrası çok konuşulacak bir itirafa imza attı ve kurumun Amerika'nın liderlerini korumak için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunu kabul etti.

Rowe, Trump'a yönelik ikinci suikast girişiminin ardından kurumun çalışma biçimini yeniden gözden geçirmesi gerekeceğinin sinyalini verdi .

BİDEN TRUMP'A GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

ABD Başkanı Joe Biden, "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın ardından eski ABD Başkanı Donald Trump'ı telefonla arayarak "geçmiş olsun" dileğini iletti. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın Trump'ı telefonla arayarak yaşanan olayla ilgili görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, eski Başkan Trump ile telefonda görüştü ve iyi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki isim samimi bir görüşme gerçekleştirdi ve eski Başkan Trump da telefon için teşekkür etti." ifadesine yer verildi.

Öte yandan görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yapan Trump da Biden'la samimi bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Suikast girişimi olduğu belirtilen olayla ilgili olarak Trump'ı arayan Biden, eski başkana ulaşamadığını ve daha sonra yeniden arayacağını dile getirmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 17.9.2024 10:45

İLGİLİ HABERLER